Hrvatski barmen osvojio zlato na svjetskom prvenstvu

badel-1862-barmen-danijel-furcic-prezentacija-006Hrvat Danijel Furčić osvojio je zlato na Svjetskom natjecanju barmena u Pekingu

U prostorijama Badela 1862 danas je održana degustacija koktela Magic Emerald i predstavljanje njegova autora Danijela Furčića, pobjednika na Svjetskom natjecanju barmena u Pekingu.

Nakon osvojene titule Vigor barmen cupa na Državnom natjecanju barmena u Hrvatskoj, Furčić se izravno plasirao na Svjetsko natjecanje u Kini, gdje je osvojio zlatnu medalju.

Badel 1862 više od 15 godina kao partner podržava regionalna i državna natjecanja barmene te kontinuirano surađuje s Hrvatskom udrugom barmena na edukaciji mladih barmena u cijeloj Hrvatskoj. Podrška Danijela Furčića na Svjetskom natjecanju u Kini, za Badel 1862 velika je čast te ujedno i potvrda kako je važno ulagati u obrazovanje i etabliranje barmenske struke, rečeno je na predstavljanju.

“Izuzetno smo ponosni na svjetski uspjeh Danijela Furčića te vjerujemo kako će Magic Emerald nakon Kine osvojiti i hrvatske konzumente. Smatramo kako je vrlo važno kontinuirano ulagati u edukaciju barmena i razvijati kulturu pripreme koktela upravo s našim domaćim pićima”, rekla je direktorica marketinga i inovacija Badela 1862, Tatjana Gerić Podravac.

Na Svjetskom natjecanju barmena u Kini sudjelovalo je 56 zemalja te je konkurencija bila uistinu velika. Koktel Magic Emerald pripremljen od votke, likera od mentola, pjenušca, sirupa kisele jabuke i sirupa zelenog čaja osvojio je žiri u kategoriji koktela od pjenušca.

Na današnjoj degustaciji Danijel Furčić još je jednom izrazio oduševljenje s osvojenom nagradom te se zahvalio Badelu 1862 i Hrvatskoj udruzi barmena: “Velika mi je čast bila sudjelovati na svjetskom natjecanju ovako visoke razine i oštre konkurencije, a u takvim uvjetima trema je uvijek prisutna. Zahvalan sam Hrvatskoj udruzi barmena i Badelu 1862 koji su mi omogućili sudjelovanje i moje potvrđivanje na Svjetskom prvenstvu.”

Prethodni članakHrvati lani najviše trošili na hranu i piće
Sljedeći članakKonferencija Badela 1862 povodom predstavljanja najboljeg svjetskog barmena Danijela Furčića