Humanitarna akcija Arena Centra

Arena Centar i partneri pokreću veliku humanitarnu akciju “I s praznom bocom možeš pomoći”. Iz centra pritom pozivaju građane da doniraju PET ambalažu od koje će se konstruirati 12 metara visoko božićno drvce i postaviti ispred Arena Centra. Nakon blagdana boce će biti prodane, a sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi Dora.

Uz Arena centar, pokretači akcije su Soundset Plavi radio, 24sata i Jana. Posjetitelji u ovoj velikoj humanitarnoj akciji mogu sudjelovati tako da potraže “Kutiju dobrih namjera”, doniraju PET bocu i na taj način pomognu Udruzi Dora koja brine o djeci i mladima.

Od prikupljene ambalaže 30. studenoga će biti izgrađeno Božićno drvce od 12 metara,  a akcija prikupljanja PET ambalaže trajat će sve do Božića. Nakon blagdana boce će biti prodane, a sav prikupljeni novac donirat će se Udruzi Dora.

“Dobro se dobrim vraća, naš je moto. Umjesto da kupujemo skupe božićne ukrase, ove godine odlučili smo prikupiti PET ambalažu od koje bi konstruirali božićno drvce i postavili ga ispred Arena Centra. Uvijek pomažemo onima kojima je to najpotrebnije”, izjavila je Sanja Vladović, direktorica marketinga Arena Centra

Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Štićenici  su djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, iz socijalno ugroženih obitelji, zlostavljana djeca, zanemarena, bolesna, potrebita ali iznimno marljiva, nadarena i uporna.

Nikada nisu koristili sredstva iz državnog proračuna već se financiraju isključivo iz donacija, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu. Od osnivanja do danas, Udruga vodi evidenciju o oko 7000 mališana koji su koristili neki od Dorinih programa pomoći i gotovo 2000 stipendista – mladih ljudi koji su se školovali uz pomoć stipendija. Program kumstva najmlađima i program stipendiranja učenika i studenata dva su osnovna programa pomoći, navode iz Arena centra.

Prethodni članakZavršena humanitarna akcija Hrabri psi
Sljedeći članakVeliki pad makedonske maloprodaje