IBA Group u Hrvatsku uvodi tapXphone sustav za prihvat beskontaktnog kartičnog plaćanja

Aplikacija, nazvana RaiPOS, temelji se na tehnologiji koja pretvara pametni telefon prodavača u POS platni terminal

IBA Group donosi svoje tapXphone platno rješenje u Hrvatsku u suradnji s Raiffeisen bankom. Uz ovo partnerstvo, Hrvatska je postala sedma država u Raiffeisen Bank International Grupi koja koristi IBA-ovo tapXphone rješenje za prihvat plaćanja preko pametnog telefona. Aplikacija, nazvana RaiPOS, temelji se na tehnologiji koja pretvara pametni telefon prodavača u POS platni terminal, omogućujući kupcima korištenje beskontaktnog kartičnog plaćanja ili plaćanja pametnim mobilnim uređajima.

“Uzbuđeni smo što lansiramo našu tapXphone uslugu u Hrvatskoj, europskoj državi s dinamičnim razvojem ekonomije i visokom penetracijom tržišta bankovnih kartica. Uvođenje RaiPOS aplikacije omogućuje lokalnim poduzetnicima da prihvaćaju plaćanja bez dodatne opreme, dajući im istu funkcionalnost kao tradicionalni bankarski terminal”, izjavio je Vadzim Smatrayeu, direktor tehničke divizije IBA Group i direktor tapXphone proizvoda.

Korisnici RaiPOS-a mogu prihvatiti sve vrste beskontaktnih plaćanja, uključujući ona koja zahtijevaju autorizaciju putem PIN koda, a sigurnost plaćanja putem aplikacije potvrđena je i certificirana od strane PCI Vijeća za sigurnosne standarde (PCI SSC) te MasterCard i Visa platnih sustava. RaiPOS idealan je za poslovne subjekte koji trebaju brzi i praktični sustav kartičnog plaćanja, poput malih poduzetnika, maloprodajnih trgovina, dostavnih usluga, kafića, restorana i prodavača na štandovima. Sve što je potrebno je Android pametni telefon s instaliranom aplikacijom, NFC-om i internetskom vezom.

“Digitalizacija plaćanja trend je koji neumoljivo raste i drastično mijenja globalnu ekonomiju. Uporaba gotovine u konstantnom je padu, a posljednjih pet godina vidimo gotovo tri puta veću stopu rasta elektroničkih transakcija od ukupnog rasta prihoda od plaćanja. Naša aplikacija tapXphone demokratizira taj proces i omogućuje svim prodavačima da se pridruže trendu bez dodatnih ulaganja u opremu te prilagode očekivanjima korisnika da svugdje mogu plaćati karticom umjesto gotovinom”, zaključio je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatska.

TapXphone je aplikacija koju je IBA Group razvila tijekom 2019. godine, s ciljem pružanja povećane fleksibilnosti u prihvatu kartičnog plaćanja poduzetnicima svih veličina. Uz nju, kupci mogu plaćati koristeći svoje bankovne kartice, pametne telefone ili čak dodatke s NFC-om poput prstenja, narukvica i privjesaka, osiguravajući brz i poznat proces transakcije.

Aplikacija tapXphone privlači širok raspon korisnika, od samostalnih poduzetnika i lokalnih umjetnika do malih i velikih poduzeća diljem Europe i Azije. TapXphone je središnje mjesto za obradu milijuna transakcija iz različitih zemalja, uključujući Ukrajinu, Kazahstan, Moldaviju, Slovačku, Latviju, Litvu, Estoniju, Srbiju, Bugarsku, Azerbajdžan, Grčku, Kosovo i Nigeriju, što pokazuje njezinu privlačnost i svestranost na raznolikim tržištima.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakEK povlači prijedlog uredbe o održivoj uporabi pesticida
Sljedeći članakOtvoren fulfillment skladišni centar Warehouse 3PL.hr HUB