iba – vodeći sajam za pekarstvo, slastičarstvo i grickalice u rujnu u Münchenu

Na sajmu će se, među ostalim, predstaviti oprema i opskrba za pekare i slastičarnice, proizvodi za čišćenje i higijenu, asortiman kave i aparata za kavu, ponuda opreme za uređenje kafića i slastičarnica, tehnologija i oprema za proizvodnju sladoleda, a bit će prikazana i proizvodnja tjestenina, pizza i tortilja

Dva mjeseca nakon finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji svi pogledi bit će usmjereni prema Münchenu gdje će od 15. do 20. rujna biti održan vodeći svjetski sajam za pekarstvo, slastičarstvo i grickalice – iba.

Kako je priopćeno iz tvrtke Belimpex, koja je 23 godine hrvatski zastupnik minhenskih sajmova, iba je mjesto okupljanja stručnjaka pekarskih, slastičarskih proizvoda i grickalica od 1949. godine na kojem ljudi iz struke mogu dobiti jedinstveno nadahnuće za njihov svakodnevni profesionalni život. Kao platforma za inovacije iz cijele industrije, iba pruža cjelovit pregled noviteta na tržištu, a na sajmu se susreću najuspješnije tvrtke što uključuje obrtničke pekarnice, veleprodajne pekarnice te tvrtke koje nude industrijska proizvodna rješenja.

Natjecanje mladih slastičara

Pekari i slastičari na ovogodišnjem sajmu mogu se pripremiti za budućnost, iskusiti izvanredne majstorske uspjehe, otkrivati ​​nove ideje, otvoriti dodatna područja poslovanja, saznati o novim tehnološkim postignućima u industriji, vidjeti nove strojeve u pogonu, testirati proizvode, slušati predavanja, razgovarati sa stručnjacima i tako promovirati vlastitu tvrtku.

Na sajmu će 19. i 20. rujna snage odmjeriti najbolji svjetski mladi slastičari, a nastupit će  natjecateljski timovi iz Brazila, Kine, Njemačke, Islanda, Japana, Norveške, Španjolske i Tajvana. Natjecat će se za zlatnu medalju na UIBC Svjetskom juniorskom prvenstvu u slastičarstvu.

Nova generacija priprema se kako bi osvojila pekarnice i slastičarnice. Korištenjem digitalnih alata, oni organiziraju proizvodne procese, planiraju smjene, kontroliraju proizvodnju, osiguravaju veću učinkovitost i stvaraju dodatni prostor za zaposlenike kako bi što bolje razvijali svoje vještine. Na ovogodišnjem sajmu pekari i slastičari će pak moći vidjeti koje prilike i mogućnosti digitalizacija nudi njihovoj industriji.

Novost na sajmu iba 2018 je “Virtual Bakery Tours” iskustvo, koje možete doživjeti u paviljonu B3. Koristeći naočale virtualne stvarnosti posjetitelji će doživjeti na koji način rade kolege u Njemačkoj, Francuskoj, Grčkoj, Islandu i SAD-u, koje tehnike i sastojke koriste, i što ih to čini tako uspješnim u svojoj zemlji.

Na površini 18,5 nogometnih igrališta

Također je novo područje tema “iba.TO GO!” u paviljonu B3. Po prvi put, iba kombinira inovacije i rješenja za koncept grickalica i napitaka za trgovce u pekarstvu. Na sajmu će biti predstavljen cijeli procesni lanac grickalica – od sastojaka i pripreme, do rješenja održivog pakiranja, logistike i dizajna trgovine, a sve to zaokruženo mnogim radionicama i demonstracijama uživo.

Na sajmu će se, među ostalim, predstaviti oprema i opskrba za pekare i slastičarnice, proizvodi za čišćenje i higijenu, asortiman kave i aparata za kavu, ponuda opreme za uređenje kafića i slastičarnica, tehnologija i oprema za proizvodnju sladoleda, a bit će prikazana i proizvodnja tjestenina, pizza i tortilja, tehnologija hlađenja i fermentacije, grickalice i proizvodnja grickalica.

Organizatori ističu kako se sajam može pohvaliti s 1.309 izlagača iz 57 zemalja, 77.814 posjetitelja iz 167 zemalja, 66% međunarodnih izlagača (izvan Njemačke), 64% međunarodnih posjetitelja (izvan Njemačke) te izložbenim prostorom koji se proteže na površini od 132.000 četvornih metara što odgovara veličini 18,5 nogometnih igrališta.

Prethodni članakPotrošnja u maloprodaji porasla 43. mjesec zaredom
Sljedeći članakProgresivne naočale za savršen vid i na daljinu i na blizinu