Ikea će udvostručiti broj trgovina u Kini

ikea-kina-ftdŠvedski div za proizvodnju i prodaju namještaja Ikea Group planira više nego udvostručiti broj trgovina u Kini do 2015., izvijestili su u četvrtak kineski mediji.

Ikea je poznata po cjenovno pristupačnom a modernom sklopivom namještaju i u idućih pet godina planira povećati broj trgovina u Kini na 16 do 18, sa sadašnjih osam trgovina u isto toliko gradova, kazali su čelnici švedske tvrtke u intervjuu za novine China Daily .

“Iako kinesko tržište trenutno čini mali dio našeg globalnog poslovanja, uvjereni smo da će u okviru našeg brzog širenja i snažnog kineskog gospodarskog rasta Kina za 15 do 25 godina postati najveće tržište Ikea Groupa”, kazao je predsjednik Ikee za Aziju i Pacifik Ian Duffy.

Trenutno Kina nije među 10 vodećih tržišta Ikee, navodi se u izvješću, uz napomenu da je tvrtka u fiskalnoj 2010. u Kini ostvarila prihode od 3,7 milijarde juana (555,9 milijuna dolara), što je 23 posto više u odnosu na prethodnu godinu.

U ukupno 38 zemalja u kojima posluje grupa je u istoj fiskalnoj godini ostvarila prihode od 23,1 milijardu eura (30,76 milijarde dolara), navodi se u izvješću. (H)

Prethodni članakLesnina i službeno u vlasništvu XXXLutza
Sljedeći članakMonbana – veliko čokoladno remek-djelo