Immofinanz širi portfelj Stop shopa za osam lokacija

Portfelj u Hrvatskoj povećat će se za jednu lokaciju u gradu Ludbregu, čime je ukupan broj lokacija na hrvatskom tržištu povećan na tri

Immofinanz nastavlja širenje svog uspješnog brenda maloprodajnih parkova Stop shop za osam novih lokacija zaključenih neposredno prije završetka ove godine. Portfelj u Hrvatskoj povećat će se za jednu lokaciju u gradu Ludbregu, čime je ukupan broj lokacija na hrvatskom tržištu povećan na tri. U Srbiji i Češkoj je proširenje za čak šest lokacija, s oko 43.000 četvornih metara, kupljenih od tvrtke Mitiska REIM, belgijskog investitora specijaliziranog za komercijalne nekretnine. Novim akvizicijama se pridružuje i maloprodajni park od oko 5.500 kvadratnih metara u austrijskom Voitsbergu. Očekivani godišnji prihod od najma ovih nedavno stečenih nekretnina iznosi približno 5,7 milijuna eura. S bruto prinosom od 7,7 posto, prosječni prinos stečenih maloprodajnih parkova iznad je prosjeka portfelja Stop shopa, koji je iznosio 7,4 posto u trećem kvartalu ove godine.

Portfelj Stop shop sada pokriva 98 lokacija u devet zemalja s gotovo 720.000 četvornih metara prostora za iznajmljivanje i knjigovodstvenom vrijednošću od približno milijardu eura. Trenutno su u pripremi daljnje akvizicije i projekti internog razvoja.

“Naši Stop shop maloprodajni parkovi troškovno su učinkoviti, visoko prinosni i krizno otporni maloprodajni format. Visoka standardizacija omogućuje nam da našim zakupcima ponudimo atraktivne najamnine i operativne troškove. Sljedeći važan čimbenik je naša koncentracija na povoljne proizvode koji su vrlo popularni među potrošačima u teškim ekonomskim vremenima. Ovaj se koncept pokazao uspješnim i tijekom pandemije COVID-19. Primijetili smo vrlo brz oporavak broja posjetitelja nakon završetka prvog vala. Diskonteri posebno imaju koristi od povećane svijesti kupaca o cijenama“, izjavio je Dietmar Reindl, glavni izvršni direktor Immofinanza. “Naši planovi uključuju srednjoročno povećanje na 140 Stop shop lokacija, pri čemu se namjeravamo usredotočiti na tržišta u srednjoj i istočnoj Europi, jugoistočnoj Europi i Austriji te selektivan ulazak u druge zapadnoeuropske zemlje.”

Tomas Cifra, direktor investicija za srednju i istočnu Europu Mitiska REIM, komentira: „Jako smo zadovoljni što smo zaključili ovu transakciju s Immofinanzom prateći naš program stvaranja vrijednosti i što su naši maloprodajni parkovi pronašli novi stabilni dom kod uglednog strateškog kupca s jasnom vizijom i snažnom ambicijom u pogledu maloprodajnih parkova.”

Immofinanz je na hrvatsko tržište ušao sa svojim Stop shop brendom krajem 2018. godine. S novom lokacijom, i postojećim na lokacijama u Osijeku i Valpovu, tvrtka će u Hrvatskoj imati tri Stop shopa s 16.400 kvadratnih metara, a budući projekti su u pripremi.

Novi maloprodajni park u Voitsbergu, povećava broj Stop shopova u Austriji na 14, s oko 67.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje. Dva maloprodajna parka u češkim gradovima Pragu i Litvinovu, s ukupno 14.700 kvadratnih metara, proširuju portfolio Stop shopa u ovoj zemlji na 12 lokacija, sa skoro 88.000 kvadratnih metara prostora za iznajmljivanje.

Novi parkovi u Srbiji bit će smješteni u Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru. Stop shop portfelj u Srbiji sada će obuhvatiti ukupno 14 maloprodajnih parkova, s približno 121.000 kvadratnih metara. Finalizacija se očekuje u prvom kvartalu 2021. godine.

Sve nove lokacije imaju atraktivnu kombinaciju zakupaca nudeći raznolike povoljne proizvode koji su posebno otporni na krizu. Među najvećim zakupcima, koji se također nalaze i u brojnim drugim Stop shop parkovima, nalaze se Spar, dm, Deichmann, Intersport, Takko i KiK. Slijedi rebrending novih objekata kako bi odražavali Stop shop koncept te će uskoro pojaviti u tipičnim žutim i antracit bojama brenda.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKonzum i Velpro ni ove godine neće raditi na Božić, Štefanje i Novu godinu
Sljedeći članakInovaciji tvrtke Sobočan iz Murskog Središća prestižna međunarodna nagrada