Inspektorat s tržišta povukao kinesku dječju hodalicu

djecja-hodalica-midi-largeRiječ je o hodalici s oznakom SB-805A, koju je u Hrvatsku uvozila tvrtka Inter-Trade iz Slavonskog Broda

Zbog ozbiljnog rizika po zdravlje i život djece, Državni inspektorat povukao je u ponedjeljak s hrvatskog tržišta, i zabranio daljnju prodaju, dječje hodalice kineskog porijekla, s oznakom SB-805A, koju je u Hrvatsku uvozila tvrtka Inter-Trade iz Slavonskog Broda.

Potrošače iz Inspektorata upozoravaju kako je riječ o proizvodu koji ne udovoljava propisima, jer ima oštre rubove, sjedalo je prenisko, a prilikom nailaska na stepenice, hodalica uslijed opterećenja mase veće od 3,6 kilograma pada niz stepenice.

»Takva hodalica predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje i život djece, te je opasan proizvod. Naime, djeca se mogu povrijediti na način da, kad se nalaze u hodalici koja ubrzava, izgube ravnotežu, nemaju se za što primiti, a nailaskom na stepenice sprijeda, sa strane ili unatrag, padaju i prevrću se iz hodalice, riskirajući frakturu«, navodi Inspektorat u svojoj obavijesti hrvatskim potrošačima. (Novi list)

Prethodni članakVezanje proizvoda: Pridruži, osnaži, prodaj
Sljedeći članakMultipluscard: Sinergijom do većih ušteda i pogodnosti