Iva Tereza Čagalj sa splitskog PMF-a pobjednica je ovogodišnjeg natječaja KodiraONA

Iva Tereza Čagalj

Studenac je pokrenuo natječaj kako bi dodatno ohrabrio žene da se odvaže na karijeru u tehnološkom sektoru i mentorskim programom pružio podršku u njihovom profesionalnom razvoju

Završeno je drugo izdanje KodiraONA natječaja kojim je Studenac nastavio svoju misiju osnaživanja profesionalnog razvoja žena na području digitalnih tehnologija i analitike podataka. Pobjednica ovogodišnje KodiraONE Iva Tereza Čagalj, studentica druge godine diplomskog studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, uspješno je riješila postavljeni zadatak i trgovine Studenca razvrstala na turističke i ne-turističke sukladno utjecaju ljetne sezone i povećanom broju kupaca. Za nagradu, pobjednica će sljedećih šest tjedana pohađati program mentorstva pod vodstvom tima podatkovnih znanstvenika i inženjera Studenac Digitala. Osim toga, pobjednica ovogodišnje KodiraONE osvojila je i pretplatu na edukativnu platformu Coursera na kojoj će imati priliku dodatno proširiti svoje znanje i kompetencije.

“Bila sam iznimno ponosna kada su mi iz Studenca javili da sam pobijedila. Sada je ponos prerastao u sreću i uzbuđenost što ću u narednom razdoblju razvijati svoje vještine u timu iskusnih podatkovnih inženjera i znanstvenika. Smatram to neprocjenjivim iskustvom koje će mi mnogo značiti jednoga dana kada diplomiram i napravim prve službene korake na tržištu rada. Nakon što završim s mentorskim programom, svakako ću prionuti na Courseru, jer već dulje vrijeme imam u planu riješiti jedan zanimljivi certificirani tečaj koji će mi koristiti u struci. Na koncu, želim zahvaliti Studencu na pruženoj prilici te inicijativi koja me je dodatno ohrabrila i učvrstila moju želju da svoju karijeru gradim u tehnološkom sektoru”, poručila je Iva Tereza Čagalj.

Studenac Digital usmjeren je prema prediktivnoj analitici i inovacijama kojima se postiže veća učinkovitost i prilagodljivost poslovanja Studenca. Metodom prediktivne analitike sustavno se analiziraju podaci o proizvodima, kupcima i njihovim navikama kako bi se stekla cjelovita slika o njihovom ponašanju te utvrdile konkretne smjernice za ispunjavanje njihovih potreba.

marko.lopac@gmail.com

“Prediktivna analitika iznimno je važna za kvalitetnije razumijevanje potreba kupaca, unaprjeđenja poslovanja te optimiziranja poslovnih procesa. Kao najveći maloprodajni trgovački lanac koji broji više od 1200 trgovina u Hrvatskoj, Studenac raspolaže sa zaista brojnim mogućnostima u smislu analize tako velikog skupa podataka kojima se dobivaju precizniji rezultati i postiže bolji uvid u aktualne trendove. Pobjednica ovogodišnje KodiraONE imat će tako priliku upoznati brojne metode koje koristimo u analizama i razumijevanju procesa unutar dinamičnog maloprodajnog sektora. Ivi Terezi želimo dobrodošlicu i sretni smo što svoje znanje možemo prenijeti mladim talentiranim ženama koje s nama dijele zajedničku ljubav prema digitalnim tehnologijama i analizi podataka”, istaknuo je Marin Grgurev, Data science and engineer direktor u Studencu.

Studenac je KodiraONU pokrenuo prošle godine kao dio šire inicijative za promicanje raznolikosti i inkluzije u tehnološkom sektoru.

“U Studencu smatramo kako raznolikost i ravnomjerna zastupljenost spolova u tehnološkom sektoru snažnije potiče kreativnost, inovacije i ideje te time pruža dugoročnu vrijednost za naše poslovanje, ali i potiče višestruke pozitivne društvene promjene. Upravo smo zato pokrenuli projekt KodiraONA kojim želimo istaknuti strast, znanje i izvrsnost žena u digitalnim te analitičkim vještinama. Primarni je cilj ohrabriti ih da slijede svoje interese u tehnološkim znanostima i potaknuti ih da razmotre karijeru u tehnološkoj industriji. Kao najbolju metodu za postizanje tog cilja odabrali smo mentorski program kojim će pobjednice natječaja steći praktično iskustvo i unaprijediti svoje vještine te time dobiti snažnu motivaciju za uspješan razvoj svoje profesionalne karijere”, zaključila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije i digitalizaciju u Studencu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHidra i Ivica Kostelić predstavili novu kampanju
Sljedeći članakVELPRO potpisao nove sporazume o suradnji s malim trgovcima