Izvršni direktor Infosysa dao otkaz zbog ‘mobbinga’

Izvršni direktor indijskog IT diva, Infosysa, Vishal Sikka, dao je otkaz na mjesto izvršnog direktora zbog, kako je rekao “malicioznih i osobnih napada na njega”, a zbog načina na koji je upravljao tom globalnom kompanijom.

U pismu u kojemu obrazlaže razloge zašto je dao otkaz, Sikka kaže kako više nije mogao raditi svoj posao zbog “konstantnog ometanja i negativnosti”.

Utemeljitelji Infosysa, koji još uvijek drže 12 posto udjela, javno su kritizirali vodstvo tvrtke i optuživali ih za pogreške u načinu upravljanja tom korporacijom.

Tvrtka Infosys priopćila je kako će Sikka biti imenovan na drugu dužnost unutar kompanije, a na njegovo mjesto doći će dosadašnji zamjenik direktora, Pravin Rao.

Zbog skandala, dionice Infosysa na burzi u Mumbaiju zabilježile su pad od 7 posto.

U odluci o otkazu doktor Sikka naveo je niz distrakcija, negativnosti i osobnih napada na njega, zbog čega je menadžmentu onemogućeno provođenje odluka, navodi se u priopćenju tvrtke koju prenosi International Business Times.

Članovi Uprave razumiju razloge ostavke doktora Sikke te izražavaju žaljenje što je do toga došlo, rečeno je u službenom priopćenju.

Otkaz je kulminacija sukoba na relaciji uprave Infosysa i jednog od osnivača te tvrtke, Narayana Murthya, koji je kritizirao Sikku i njegovog zamjenika Raoa, zbog povišica na plaći i načina korištenja privatnih aviona i prometala, kako bi se susreli s potencijalnim klijentima.

Murthya je, također, doveo u pitanje i akviziciju posrnule softverske kompanije Panya, za koju je Infosys iskeširao 200 milijuna dolara.

“U zadnjih nekoliko mjeseci svi smo izloženi netočnim, malicioznim i prilično osobnim napadima. Optužbe su se pokazale netočnima, što su pokazale i brojne istrage. Unatoč tomu, napadi se i dalje nastavljaju i to od strane ljudi od kojih bismo trebali imati podršku u povećanju konkurentnosti tvrtke”, napisao je u obrazloženju otkaza. (lider.media)

Prethodni članakSigurnost opskrbe kvalitetnom hranom je prioritet
Sljedeći članakBenzinske postaje – Lideri sektora: Velika petorka nosi tržište