Izvrsni rezultati za Pipi u 2023. godini!

Ostvaren je rast veći od 25% u maloprodaji, a 0,33 limenka najprodavanija u non cola segmentu bezalkoholnih gaziranih pića

Najsnažniji domaći brend bezalkoholnih gaziranih pića, Pipi, u posljednje vrijeme bilježi izniman rast u svim segmentima poslovanja. U tradicionalno jako konkurentnoj kategoriji koja traži kvalitetne i pravovremene reakcije na navike i želje potrošača, kao i na trendove koje nameću nove generacije koje traže inovativnost i fleksibilnost, Pipi ne samo da uspijeva održati svoju prepoznatljivost i izvrsnost proizvoda, nego se uspijeva još snažnije pozicionirati.

Naime, nakon procesa rebrendiranja 2017. godine, nekoliko godina intenzivnog rada na jačanju brenda i retaila, dodatnog osnaživanja pozicija na domaćem i regionalnim tržištima te plasiranja novih okusa, 2023. godina značila je niz novih ostvarenih milestoneova za tvrtku.

U maloprodajnom sektoru ostvaren je rast od preko 25 posto, što je došlo kao rezultat kontinuirane suradnje s distributerskim partnerom, dodatnim ulaganjem u prodajno mjesto kroz širenje distribucije i trade aktivnosti, ali i kao rezultat maksimalne posvećenosti potrošačima. Također, to je i potvrda činjenice da potrošači vole i ostaju vjerni kvalitetnom domaćem proizvodu. Posebno impresivan podatak je taj da je Pipi naranča limenka 0,33 l najprodavaniji proizvod unutar non cola segmenta limenki u kategoriji bezalkoholnih gaziranih pića.
Ovi rezultati plod su dugogodišnjeg strateškog rada Pipi tima.

Jednako važno, nastavlja se i dodatno jača kvalitetna suradnja s trgovačkim lancima koji brend Pipi vide kao dodanu vrijednost svojoj ponudi zbog njegove 50-godišnje tradicije i kontinuirane kvalitete. Interni, kao i napori distribucijskih partnera, snaga brenda koji autentično promovira bezbrižnost kao životni stil, spoj tradicije i inovativnosti, konzistentna komunikacija i community koji Pipi ima, sve je to doprinijelo ovim postignućima.

Jedan od najznačajnijih recentnih rezultata Pipi bio je ulazak na zapadnoeuropska tržišta. Naime, Pipi se snažno pozicionirao na policama najvećih lanaca u DACH regiji kao samostalan brend i time napravio ogroman uspjeh ne samo za tvrtku, nego i za reputaciju hrvatskih proizvoda na međunarodnom tržištu općenito.

U ovoj godini planovi su još ambiciozniji i s još većim fokusom na pozicioniranje na prodajnom mjestu, kroz ambalažu, komunikaciju i prodajne aktivnosti. I dalje ostajemo jednako ambiciozni prema inozemnim tržištima i intenzivno radimo na otvaranju novih. Pipi ima kvalitetu, imidž i tradiciju da bude konkurent najvećima, a Hrvatska još jedan brend koji će je kvalitetno predstavljati vani. Povratne informacije su dobre i imamo razloga vjerovati u velik međunarodni potencijal za Pipi.

Naš kontinuirani fokus je još veća prepoznatljivost brenda, gdje želimo dodatno ojačati postojeću poziciju i postati prvi sinonim za gazirano piće nakon Coca-Cole na domaćem i regionalnim tržištima.

Naravno, uz retail kupce fokus će biti i na postojećim i budućim partnerima u HoReCa sektoru koji sve više prepoznaje Pipi kao brend koji želi imati u svojoj ponudi, no pozitivna činjenica ostaje da u perspektivi ima još jako puno prostora za rast.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJa TRGOVAC svibanj 2024.
Sljedeći članakAnselmo Tumpić – Studio Tumpić/Prenc