Jana “Voda s porukom” u 400 dana podržala 37 projekata

Jana “Voda s porukom” kroz svoje je humanitarno djelovanje u proteklih godinu dana donacijama pomogla 37 različitih udruga, zaklada i pojedinaca, te pod krilaticom “Dobro se dobrim vraća” uz pomoć građana Hrvatske koji su putem web stranice www.vodasporukom.com donirali kapljice realizirala vrijedne donacije.

Sve je počelo u listopadu 2013. godine, kada je javnosti predstavljen projekt Jana “Voda s porukom” i kada se zakotrljala priča koja će do kraja 2014. u nešto više od 400 dana uljepšati i promijeniti svakodnevicu tisućama ljudi.

Uz viziju “Dobro se dobrim vraća”, a pod lupom ove hvalevrijedne kampanje u projekt je uključeno čak 37 udruga, zaklada i pojedinaca kojima se željelo pomoći i poslati im poruku da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

Hrvatski građani, svi oni “mali” ljudi, ponovo su pokazali spremnost da pomognu, jer su na stranici www.vodasporukom.com prikupili više od milijuna kapljica.

Više od 140.000 ljudi posjetilo je stranicu preko 215.000 puta, Facebook objave zabilježile su gotovo 2 milijuna pogleda, a Instagram fotografije sakupile su preko 40.000 lajkova.

Nove edicije Jana bočica, s inspirativnim porukama, prošle su cijelu Hrvatsku, od Zagreba, preko Varaždina, Osijeka, Pakraca, Rijeke, Kaštela, pomogle u realizaciji projekata u više od 15 hrvatskih gradova, 12 županija, povezavši Lijepu našu i uključivši u kampanju mnoge poznate i manje poznate, stvarajući sinergiju i pozitivnu energiju koja je trajala od prvog dana.

Četiri velika eventa u Zagrebu i Varaždinu, inspirativne poruke, poruke velikog književnika Paula Coelha i anđeoske poruke samo su dio aktivnosti kojima je Jana “Voda s porukom” razvijala svoju viziju i put, donirajući udruge, zaklade i društva i na taj način pružila pomoć za više od 1.000 osoba.

A Jana je sve započela u listopadu 2013. kampanjom za humanitarnu udrugu Dječja sreća koja se brine za napuštenu i siromašnu djecu i pruža pomoć socijalno ugroženim obiteljima te samohranim roditeljima.

Nakon toga se pridružila i humanitarnoj kampanji Kap za slatke organiziranoj u svrhu kupnje inzulinskih pumpi za djecu dijabetičare te se uključila u akciju Facebook humanitaraca i uljepšala blagdane obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Nastavljajući svoj humanitarni put, Jana “Voda s porukom” razveselila je brojne udruge i pomogla pojedincima pa je tako između ostalog pomogla mladoj Jeleni Perković koja boluje od cerebralne paralize, ali je uz pomoć Jane izradila torbe kojima plaća svoje liječenje.

Jana je pomogla i realizaciju priprema mlade atletičarke Ane Šimić, a rezultat svega je osvajanje brončane medalje na Europskom atletskom prvenstvu.

Projekt Jana “Voda s porukom” se U SOS dječjem selu Ladimirevci, uključila u opremanje kuće za kvalitetnije odrastanje štićenika sela. Također se uključila u pomoć djeci s poteškoćama u komunikaciji dječjeg vrtića Latica iz Zadra, te je u Domu za psihičke bolesnike u Osijeku pomogla u uređenju stambene jedinice za njihove štićenike.

Jana je djecu i mlade s otoka Raba razveselila stijenom za penjanje koju je donirala udruzi Kocka, a u Rijeci je pomogla dječjem domu Tić, ustanovi socijalne skrbi koja pruža usluge poludnevnog boravka djeci s neadekvatnom roditeljskom skrbi.

Krajem godine projekt je “Voda s porukom” je razveselio štićenike Zaklade Čujem, vjerujem,vidim, da bi u Kaštel Novom pomogli otvaranje i realizaciju senzoričkog parka u sklopu udruge Naša dica za djecu s poteškoćama u razvoju.

Uspješnu godinu Jana je zaključila uređenjem prekrasne instalacije Anđelinjak u Varaždinu i najavom novih humanitarnih projekata u godini pred nama.

Jana zahvaljuje svima koji su tijekom godine prikupljanjem kapljica, njih preko 2,2 milijuna, omogućili realizaciju svi projekta i osigurali pomoć za sve udruge, zaklade, pojedince i više od 140 volontera koji svakodnevno kroz svoj rad pomažu drugima.

Projekt Jana “Voda s porukom” unatoč svim lijepim i emotivnim pričama, zapravo je tek na svom početku, jer već u 2015. godini nastavlja s humanitarnim djelovanjem i vizijom: dobro se dobrim vraća!

PROMO

Prethodni članakKamp “Park Soline” dobitnik prestižne nagrade Zeleni ključ
Sljedeći članakMarketing prošlih vremena