Jani Slovenski oskar za ambalažu

jana-boca-logo-ftdNamjena natječaja jest ocijeniti i nagraditi najuspješnije dosege na području svih vrsta ambalaže, a nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Slovenske gospodarske komore

Janinom pakiranju vode od 5 litara dodijeljen je Slovenski oskar za ambalažu, nagrada koja se svake parne godine dodjeljuje na sajmu INPAK. Sajam se od 2008. godine održava u gornjoj Radgoni, na granici četiriju zemalja – Slovenije, Austrije, Hrvatske i Mađarske.

Namjena natječaja jest ocijeniti i nagraditi najuspješnije dosege na području svih vrsta ambalaže, a nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Slovenske gospodarske komore.

Slovenski oskar za ambalažu u Sloveniji je prestižno priznanje koje se dodjeljuje proizvođačima ambalaže te konstruktorima, izumiteljima i autorima tehničkih poboljšanja na području ambalaže u Sloveniji i inozemstvu.

Prilikom ocjenjivanja žiri je prije svega uzeo u obzir izvornost i inovativnost ambalaže, zaštitu sadržaja, ekološki kriterij, praktičnost uporabe, poboljšanje sigurnosti i higijene proizvoda, estetiku, tržišnu komunikativnost i skladnost proizvoda i ambalaže.

Pravilnik ocjenjivanja u skladu je s nacionalnim i europskim propisima i Pravilnikom o rukovanju ambalažom i ambalažnim otpadom te udovoljava uvjetima natječaja “WORLD STAR FOR PACKAGING”. Nagrada je ove godine dodijeljena po 33. put.

U istom terminu organiziran je i poljoprivredni sajam AGRA, a svi proizvodi koji su sudjelovali na natječaju Slovenski oskar za ambalažu bili su izloženi na posebnoj izložbi u okviru ova dva sajma.

Sudionici natječaja i nagrađeni proizvodi još jednom će se moći vidjeti u prostorijama Gospodarske komore Slovenije u vrijeme trajanja 22. biennala industrijskog oblikovanja u Ljubljani od 7. listopada do 7. studenog 2010. (Bankamagazin)

Prethodni članakLidl Hrvatska u svom asortimanu nema sir mozzarella marke Linessa
Sljedeći članakHrvati redovite kavopije