Jedinstveni vizualni identitet Heureka grupe

Biraj divno, novi je cilj platforme Jeftinije i dio vizualne i komunikacijske transformacije

Najveća europska skupina platformi za usporedbu cijena u web trgovinama, to je danas Heureka grupa koja upravlja i hrvatskim portalom Jeftinije.hr. Vodeće platforme iz devet država srednje i istočne Europe koje su se spojile akvizicijama sada imaju jedinstveni vizualni identitet i stil komunikacije u kojem je ključnu ulogu odigrala kreativna agencija Planetary.

Platforme Heureka grupe do sada su koristile različite vizualne stilove: “Imati različite brendove na toliko tržišta, pri čemu svaki ima svoj jedinstveni identitet i način komunikacije, pokazalo se kao dugoročno neodrživo, posebno ako želimo djelovati na međunarodnoj razini. Sve više smo osjećali potrebu za jedinstvenim osvježenjem brenda i ukupnog stila”, objašnjava razloge promjene Jiří Struk, direktor brand marketinga Heureka grupe.

Sve platforme Heureka grupe, uključujući i Jeftinije.hr, dobile su nove logotipe, dizajn i stil komunikacije za odnose s korisnicima i partnerima. Osnovni dio novog logotipa postao je uskličnik koji je preuzet kao simbol Heureka grupe, i općenito kao simbol pozitivnih emocija pri pronalasku željenog proizvoda po najboljoj cijeni.

Za osmišljavanje novog identiteta brenda, Heureka grupa je angažirala kreativnu agenciju Planetary: “Na međunarodnom natječaju za novu kreativnu agenciju, Planetary nas je impresionirao jedinstvenom sposobnošću brze kreativne obrade”, objašnjava odabir agencije Jiří Struk.

Promjeni identiteta prethodilo je temeljito istraživanje online kupaca koje je pokazalo kako je “paraliza izbora” ključna prepreka za veliku većinu njih. Novi koncept Heureka grupe “Biraj divno!” komunicira rješenje tog problema funkcionalnostima svojih platformi koje kupcima omogućuju da obave najbolju moguću online kupnju, da biraju pametno, jednostavno, da biraju divno.

“Platforme poput onih kojima upravlja Heureka grupa trebaju odmaknuti dalje od obične funkcionalnosti usluge. Trebaju biti moderan brend koji izaziva visoku razinu pozitivnih emocija i lojalnosti kod korisnika. Kombinacijom najboljih načela za izgradnju brenda i dugoročnog kreativnog koncepta zajedno s Heureka grupom, uspjeli smo stvoriti temelj za ukupnu komunikaciju koja rezonira s korisnicima. Kampanja ‘Biraj divno!’ nastala je iz želje preoblikovanja potrošačkog izbora u svijetu u kojem su ti izbori sveprisutni, neumoljivi i sve stresniji”, kaže Leo Savage iz agencije Planetary o radu na ovom kreativnom konceptu.

Transformaciju će, uz digitalne kanale, popratiti i velika televizijska kampanja koja će u Hrvatskoj startati početkom studenog. “Upravo se novi TV spotovi bave odlučujućom paralizom kao ključnom preprekom za kupca. Rješenje je upravo Heureka s novim sloganom ‘Biraj divno’. Tijekom idućih mjeseci, reklamne će spotove podržati i snažna digitalna kampanja“, dodaje Jiří Struk.

Ujedinjeni vizualni stil svih subjekata Heureka grupe ojačat će njezinu poziciju međunarodnog igrača u kratkoročnom i dugoročnom smislu. “Ova promjena pomoći će nam da komuniciramo učinkovitije i intenzivnije, i istovremeno je prvi korak prema dugoročnoj konsolidaciji”, zaključuje Struk.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakJa TRGOVAC listopad 2023.
Sljedeći članakJelena Fiškuš preuzima vodstvo HURA-e