Jeste li sigurni da ste sigurni?

Što je kibersigurnost ili IT sigurnost?

“… je zaštita računalnih sustava od krađe ili oštećenja njihovog hardvera, softvera ili pohranjenih podataka te od prekida ili preusmjeravanja usluga koje pružaju.”

Izvor: Wikipedia

Ovako byterunner štiti svoje klijente
byterunner štiti sustave svojih klijenata cjelovitim IT sigurnosnim rješenjima i uslugama. Tako osiguravamo radna mjesta i perimetre poduzeća, koji su najčešće ulazne točke za prijetnje.

Naši sustavi osiguravaju i nadziru promet u mreži i podatkovnom centru, prepoznaju zlonamjerni softver i sumnjive aktivnosti te poduzimaju mjere za njihovo uklanjanje te sprječavanje ili ograničavanje štete kao i otklanjanje svake štete koja je eventualno nastala.

Phishing
Phishing je oblik internetske prijevare u obliku lažnih email-ova, koji izgledaju kao da su ih poslali legitimne organizacije (npr. banka), pri čemu se primatelja navodi na dijeljenje osobnih, financijskih ili sigurnosnih podataka. Od primatelja se najčešće traži da preuzme priloženi dokument ili klikne na poveznicu.

Korisnicima je sve teže razlikovati e-poštu kriminalaca, koji su dobro upućeni te su savršeno grafički oblikovali i ciljano poslali neki e-mail, od prave elektroničke pošte. U tom kontekstu stručnjaci govore o spear phishingu jer su ti napadi ciljani i napadači dobro poznaju svoje žrtve.

U suradnji s našim partnerom Ciscom razvili smo moćne alate koji vaš IT čine sigurnijim i smanjuje rizik od uspješnog phishing napada.

Bitno je posvetiti pažnju (i budget) pravilnoj implementaciji sigurnosti elektroničke pošte u cijeloj organizaciji!

Ransomware
“Vaši podaci su šifrirani”, to je poruka koja će užasnuti svakog korisnika i odjel za IT.

Ransomware je vrsta zlonamjernog softvera koji korisniku blokira pristup i rad na računalu, mobitelu i/ili tabletu. S jednog računala može se proširiti cijelom računalnom mrežom i zahvatiti svu tehnologiju koja je spojena na tu mrežu.

Nakon zaraze podatci ostaju kriptirani, a “napadači” od korisnika traže uplatu (najčešće u kriptovaluti), u zamjenu za povratak podataka. U slučaju plaćanja otkupnine, nitko ne može garantirati da će ti podatci biti vraćeni te da će biti omogućen nastavak nesmetanog rada unutar sustava.

Tri su ključna koraka za sprječavanje ransomware napada. Prvi korak je edukacija zaposlenika. Drugi korak je strukturirano rukovođenje, pohrana podataka i sigurnosnih kopija. Treći korak je ulaganje u kvalitetne sigurnosne sustave koji omogućuju pravovremenu reakciju.

byterunner u borbi protiv ransomwarea koristi i preporučuje visokokvalitetne sigurnosne sustave poput Cisco Secure Endpoint i Cisco Umbrella. Koristimo ove alate kako bismo stvorili pravu zaštitu od ransomwarea za vaše poduzeće. Uz byterunnerovu upravljanu zaštitu podataka (managed data protection) osigurat ćemo dostupnost vaših podataka, čak i u slučaju nekog incidenta.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakEuromonitor: Jedan od četiri potrošača kupuje rabljenu robu jer brine o okolišu
Sljedeći članakNovo Franck promo pakiranje Jubilarne kave s platnenom torbom na dar