Jubilarni 20. Dan rajčice oduševio prisutne u Umagu

Dobitnik Naj rajčice OPG Maurizio Vouk, vlasnica najteže rajčice od čak 1.702 g Marija Bok

Dvadeseti Dan rajčice, humanitarno-kulinarski projekt u organizaciji Podravke d.d., Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga, koji već 20 godina plijeni pažnju brojnih obožavatelja rajčice, no jednako tako i ostale javnosti, jučer je u jubilarnom ozračju uspješno održan u Umagu.

Nakon bogatog stručnog dijela programa tijekom prijepodnevnih sati, posebno zanimljivi bili su i večernji sati tijekom kojih je održana “Fešta od rajčica”, jedna od najposjećenijih zabavno-gastronomskih manifestacija u Umagu, na kojoj se svake godine za najpotrebitije prikuplja sve veći iznos, a ove godine prikupljena sredstva osigurat će nabavu radiološkog aparata za umaški Dom zdravlja.

Podravkini promotori kulinarstva ovom su prilikom zajedno s kolegama iz Hrvatskog kuharskog saveza i dugogodišnjim poslovnim suradnikom i prijateljem, koji baš kao i Podravka, ove godine slavi 70 rođendan, Stevom Karapandžom, priredili oko 3.500 porcija jela s Podravkinim proizvodima od rajčice po promotivnim cijenama, a brojni posjetitelji su se kušajući ukusna hrvatska jela na bazi rajčica, zabavljali uz domaću glazbu do dugo u noć.

Dodatna atrakcija večeri bilo je i javno ocjenjivanje dvadesetak novih sorti konzumne rajčice, kao i proglašenje sorte godine te natjecanje za izbor najveće istarske rajčice.

Vlasnik Naj Rajčice odnosno rajčice s najboljim organoleptičkom svojstvima je OPG Maurizio Vouk, dok je vlasnica najteže rajčice Marija Bok, a rajčica je teška 1.702 g.

Na Danu rajčica priznanje za najveću isporučenu količinu dobio je Agroprodukt Pula, ono za najkvalitetniju rajčicu Stjepan Majkovica, a za najveći napredak u proizvodnji Roberta Nemeza Kovačića.

Prethodni članakDobit Adris grupe 2 posto viša, a prihodi 5 posto
Sljedeći članakU lipnju potrošnja skočila 7,8 posto, najviše u 10 godina