Julius Meinl i umjetnica OKO predstavili jedinstvenu skulpturu

Brojni poznati Splićani prisustvovali svečanom otkrivanju skulpture načinjene od stihova

Brojni poznati okupili su se jučer u popularnom splitskom restoranu Bokeria kitchen and wine bar, kako bi nazočili velikoj završnici projekta ”Plati kavu stihom”, koji Julius Meinl već četvrtu godinu provodi u Hrvatskoj.

Projekt je započeo 21. ožujka, na Međunarodni dan poezije, kada se u odabranim kafićima diljem Hrvatske kava mogla platiti stihovima, koji su se ispisivali na posebnim razglednicama i ubacivali u tzv. ”poetry sandučiće”.

Dio razglednica s napisanim stihovima poslan je onima kojima je topla riječ napisana od srca najpotrebnija, primjerice domovima za starije i nemoćne ili pak stanovnicima udaljenih hrvatskih otoka.

Preostali dio razglednica poslužio je za izradu neobične skulputure, čime se, pored navedene humanitarne, također naglasila i transformativna moć poezije, budući da je sve to dio globalnog projekta #PoetryForChange, koji pomoću poezije, pisane riječi i emocija nastoji promijeniti svijet i učiniti ga boljim mjestom za život.

Za izradu impresive skulpture naziva ‘Silent Messenger’ izabrana je jedna od najtalentiranijih umjetnica s ovih prostora, intrigantna i tajanstvena OKO.

Njene ilustracije krase zidove ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, a izlagala je u Londonskom Victoria and Albert Museumu te u Japanu, Brazilu i SAD-u.

OKO je svoju skulpuru načinjenu od stihova izložila upravo u Bokeria kitchen and wine baru, a njezinom svečanom otkrivanju nazočili su mnogobrojni iz javnog života – Anamarija Asanović, Ana Čagalj, Slavko Sobin, Ivo Perkušić, Neda Makjanić-Kunić, Gabrijela Budimir, Silvija Dvornik te mnogi drugi.

Julius Meinl već je 150 godina ambasador čuvene kulture bečke kavane, čiji je dašak atmosfere ovog puta donio u Split, grad s poznatim mediteranskim temperamentom.

Esencija kulture bečkih kavana vječna je potraga za inspiracijom, a Julius Meinl kao ambasador te filozofije iznova oživljava poeziju, motivirajući ljude diljem svijeta da izraze svoju kreativnost i najdublje emocije putem stihova.

Svatko od nas krije pjesnika u srcu, kojeg je s vremena na vrijeme potrebno osloboditi kako bi poezijom i pokojom nježnom riječju obojao svijet u ljepše i bolje mjesto za život.

PROMO 

Prethodni članakDistribucija i skladišno poslovanje – Aktualno: Put do konkurentske prednosti
Sljedeći članakSlovenski Tuš sve robne marke preselio u Hong Kong