Kako uspješno sastaviti međunarodni ugovor saznajte na seminaru kojeg organizira HGK

icc modeliSeminar “Modeli ugovora ICC-a – Kako uspješno sastaviti međunarodni ugovor po vlastitoj mjeri”, održat će se 2. lipnja, u devet sati, u Vijećnici HGK, u organizaciji Međunarodne trgovačke komore – ICC Hrvatska i HGK.

Skup će otvoriti glavna tajnica ICC Hrvatska Sunčanica Skupnjak Kapić.

Ciljevi seminara su unaprijediti teorijska i praktična znanja o sastavljanju ugovora, prepoznati obveze i odgovornosti koje proizlaze iz nepostojanja jasno određenog ugovora, unaprijediti sposobnost odabira i korištenja odgovarajućeg modela ugovora, razumjeti obveze i odgovornosti koje proizlaze iz međuodnosa cijena, isporuke, plaćanja, jamstava, rješavanja sporova, unaprijediti znanje o postupcima plaćanja i najčešćim uvozno-izvoznim dokumentima te razumjeti funkciju prijevoznih dokumenata i njihovu ulogu u postupcima plaćanja, razumjeti metode ublažavanja rizika i optimiziranja dobiti i uspostaviti učinkovitu strategiju pregovora.

Predavač seminara biti će Koen Vanheusden, direktor Belgijske agencije za vanjsku trgovinu i akreditirani predavača Incoterms 2010 pravila, koji je ujedno i istaknuti član Komisije za trgovačko pravo i praksu ICC-a te predsjedavajući Radne skupine za model međunarodnoga kupoprodajnog ugovora.

Predvodio je izradu ICC Modela međunarodnoga kupoprodajnog ugovora 2014. godine i sudjelovao u izradi ICC Modela ugovora o trgovinskom zastupanju i o distribuciji 2015. godine.

Vanheusden ima više od 30 godina iskustva u međunarodnoj trgovini kao korporativni pravnik, odvjetnik i konzultant. Autor je mnogih knjiga i članaka o raznim aspektima međunarodne trgovine te je poznati trener i sveučilišni profesor.

Seminar je namijenjen tvrtkama koje posluju na međunarodnom tržištu – menadžerima, korporativnim pravnicima, stručnjacima za izvoz, uvoz, prodaju, nabavu, upravljanje rizikom i financiranjem trgovine te konzultantima i odvjetnicima.

Radni jezik seminara jest engleski, bez simultanog prijevoda.

Prethodni članakJUB – Više od boje
Sljedeći članakLipanj 2015.