Karlovačka pivovara donirala 800.000 kuna za 54 projekta u lokalnoj zajednici

Ukupno 326 prijava pristiglo je na donacijski natječaj 2010. i to u pet glavnih područja: sport, humanitarno, obrazovanje, okoliš i kultura

Karlovačka pivovara danas je objavila rezultate donacijskog natječaja 2010.Od ukupno 326 projekata primljenih na natječaj, Uprava Karlovačka pivovare je na temlju preporuka članova komisije, odlučila poduprijeti 54 projekta. Cilj natječaja za donacije je poduprijeti projekte koji doprinose kvaliteti života lokalne zajednice u kojoj pivovara posluje, grada Karlovca i Karlovačke županije. Ukupna svota uključena u natječaj je 800.000 kuna.

Ovo je drugi natječaj za donacije Karlovačke pivovare koji uključuje projekte u lokalnoj zajednici. Zaokret u donacijskoj strategiji pivovare napravljen je 2009. godine kad je donacijski natječaj raspisan prvi puta. Tada je natječaj rezultirao potporom 43 projekta. „Programom natječaja za donacije željeli smo učiniti donacijsku strategiju pivovare što je moguće više transparentnom i dostupnom za kvalitetne inicijative i projekte koji dolaze iz lokalne zajednice“, poručuju iz Karlovačke pivovare.

Ukupno 326 prijava pristiglo je na donacijski natječaj 2010. i to u pet glavnih područja: sport, humanitarno, obrazovanje, okoliš i kultura. Natječaj je raspisan početkom ožujka i zatvoren je početkom travnja. Proces selekcije uključivao je nekoliko koraka. Sastavljena je komisija u sastavu jednog vanjskog i jednog internog člana za svako područje. Temljem preporuka komisije, Uprava Karlovačke pivovare donijela je konačnu odluku o potpori 54 projekta.

Cjelokupni rezultati donacijskog natječaja 2010. dostupni su na web stranici Karlovačke pivovare www.karlovacka.com.

Neki od projekata prepoznati putem donacijskog najtečaja 2010. su program “Stvarajmo zajedno” Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac, potom “Kamp prvaka” namijenjen juniorima i kadetima Kickboxing kluba Karlovac, opremanje glazbenog studija u organizaciji Studija 8, potpora Plesno kazališnoj školi za neverbalni teatar i kazalište sjena u organizaciji Promenada kluba Karlovac, potpora „Školi tambure“ Karlovačkog tamburaškog orkestra itd.

Predsjednica uprave Karlovačke pivovare Monique Peters je prilikom najave rezultata donacijskog natječaja 2010. izjavila:

„Karlovačka pivovara je 2010. nastavila s programom natječaja za donacije koji je dio pozitivnog doprinosa pivovare lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo. Upravo je taj pozitivan doprinos jedno od najvažnijih područja korporativne društvene odgovornosti Karlovačke pivovare, u čemu se konstantno želimo poboljšavati. Povratne informacije na natječaj 2009. bile su pozitivne; za organizacije u lokalnoj zajednici ovaj je program omogućio bolje strukturiran i transparentniji pristup donacijskoj strategiji pivovare a za nas,  ovaj program označava veću svijesnost o lokalnim inicijativama i stvaranje pozitivnih odnosa u zajednici. Vjerujemo da će donacijski natječaj 2010. omogućiti realizaciju dobrih i kvalitetnih inicijativa.

Karlovačka pivovara odgovorna je kompanija i nastavit ćemo naše napore u daljnjem razvoju u sva tri područja naše društvene odgovonosti a to osim pozitivnog doprinosa zajednici, uključuje i pozitivan odnos prema okolišu i promicanje odgovorne konzumacije  alkohola.”

Prethodni članakVoda iz slavine prvi izbor građana, slijede Jamnica i Jana
Sljedeći članakHenkel dobro započeo godinu