Kaufland investirao 19 mil. eura u proširenje logističko-distributivnog centra

S porastom broja poslovnica na 50 do kraja godine rastu i potrebe skladišnog prostora

Kaufland Hrvatska k. d. službeno je pustio u pogon dodatni objekt u sklopu logističko-distributivnog centra u Jastrebarskom od 16.000 četvornih metara čime se ukupna površina centra popela na 92.000 četvornih metara, objavljeno je iz kompanije. Do kraja 2024. godine ovaj trgovački lanac otvorit će dvije nove poslovnice pa će broj trgovina narasti na 50, a s obzirom na daljnje planove ekspanzije, bilo je nužno potrebno stvoriti uvjete za dostavu veće količine artikala koji će kupcima u svim trgovinama diljem Hrvatske svakodnevno biti na raspolaganju.

Obilasku novog dijela logističkog centra prisustvovali su član Uprave za Prodaju i logistiku, Martin Marić, član Uprave za centralne službe, Tomislav Šapina, direktor logističko-distributivnog centra, Marko Škorpil, rukovoditeljica sektora Korporativnih komunikacija, Marija Franić, te gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, koji je izjavio: “S Kauflandom već godinama imamo odličnu suradnju i drago nam je što su baš naš grad prepoznali kao strateški važnu lokaciju za distribuciju proizvoda u cijelu Hrvatsku. Ovim putem čestitam Kauflandu na dovršetku još jednog impozantnog projekta te želim puno uspjeha u budućnosti.”

Marija Franić, Marko Škorpil, Martin Marić, Zvonimir Novosel, Tomislav Šapina

Član Uprave za Prodaju i logistiku u Kauflandu, Martin Marić, složio se s gradonačelnikom Novoselom te dodao: “Ova investicija izuzetno je važna investicija za budućnost jer jedino proširenjem prostora možemo osigurati potrebne količine proizvoda, a samim time i visoku razinu kvalitete na koju su navikli naši kupci. Njihovo zadovoljstvo nam je na prvom mjestu i drago mi je što na ovaj način nastavljamo s uspješnom suradnjom s Gradom Jastrebarskim.”

Iz Kauflanda podsjećaju da kao društveno odgovorni trgovački lanac brinu i o zaštiti okoliša i klime te osim redovitog praćenja potrošnje struje i vode u svim poslovnim područjima, povezuju distribuciju proizvoda prema poslovnicama s prijevozom proizvoda dobavljača u povratku te tako smanjuju takozvane “prazne vožnje”, a samim time, i emisije CO2.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakU HGK predstavljen Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži
Sljedeći članakTommy nastavlja širenje