King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Tijekom rekonstrukcije će se kroz sedam građevinskih faza centar u potpunosti obnoviti te proširiti s dodatnih 5.000 četvornih metara površine

King Cross centar na zagrebačkom Jankomiru ovoga mjeseca kreće s cjelovitom rekonstrukcijom, čiji je završetak planiran za jesen 2025., izvijestili su u srijedu iz tog trgovačkog lanca napominjući kako će ostati otvoren tijekom izvođenja radova.

Tijekom rekonstrukcije će se kroz sedam građevinskih faza centar u potpunosti obnoviti te proširiti s dodatnih 5.000 četvornih metara površine. Završetak radova je predviđen za jesen 2025., a tijekom rekonstrukcije će sve trgovine raditi prema redovnom radnom vremenu i parking će biti osiguran, ističe se u priopćenju.

Također se ističe kako vlasnik i upravitelj King Crossa, SES Spar European Shopping Centers, u izgradnju znatno većeg i najmodernijeg shopping centra planira uložiti 40 milijuna eura. Kroz taj projekt rekonstrukcije i izgradnje, kako su naveli, osnažit će se atraktivnost lokacije i postići veća održivost centra.

Modernizirani i novi dijelovi King Crossa će nuditi brojne sadržaje za sve generacije, pri čemu su tri različite dječje zone za igru i zabavu i jedinstvena gastro zona s brojnim ugostiteljskim objektima samo dio ponude.

FOTO: Christoph Andexlinger, izvršni direktor SES-a

“Stvaranje živopisnih prostora zahtijeva temeljne promjene, zbog čega smo se odlučili na cjelovitu rekonstrukciju koja će ovaj centar transformirati u modernu shopping destinaciju”, kazao je glavni izvršni direktor SES-a Christoph Andexlinger.

SES želi da King Cross postane više od lokacije za shopping pa će fokus biti na zabavi i zonama za provođenje slobodnog vremena, navodi se u priopćenju. “King Cross se nalazi na atraktivnoj lokaciji zapadnog ulaza u grad i po završetku rekonstrukcije i izgradnje dodatnih 5.000 kvadratnih metara nudit će još zanimljiviji sadržaj u novom pulsirajućem prostoru“, rekao je Zoran Karamatić, SES country menadžer za Hrvatsku.

FOTO: Zoran Karamatić, SES country menadžer za Hrvatsku.

Inače, King Cross Zagreb otvoren je 2002., a od 2018. njime upravlja SES Spar European Shopping Centers. Centar trenutno nudi više od 55 trgovina, restoran i uslužne djelatnosti te raspolaže s 1.600 parkirnih mjesta. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakHoReCa PRO: Nova platforma za profesionalce u ugostiteljstvu
Sljedeći članakHrvatski proizvođači ribe predstavljaju se na sajmu Seafood Expo Global 2024