King Cross: Smanjenje zakupnina dovelo nove trgovine

Zagrebačkome trgovačkom centru King Cross predviđalo se gašenje još zimus, dućani su se redom zatvarali pa je centar opustio. No zadnjih se dana trend mijenja – otvaraju se novi dućani! Tomu je pogodovalo smanjenje zakupa, piše u subotu Večernji list.

king-cross-midi“Od početka godine naplaćuje se 20 posto niži zakup, a od svibnja do kraja 2010. na snazi je novi način obračuna zakupnine; u tom razdoblju zakupci plaćaju postotak od ostvarenoga mjesečnog prometa, i to onaj postotak koji je definiran u njihovu ugovoru o zakupu. Te mjere poduzete su upravo zato da bi se lakše prebrodile teškoće i ekonomska kriza”, poručuju iz uprave KC-a.

Tako je došlo do sklapanja novih ugovora pa su otvorene dvije trgovine Quelle outlet, početkom rujna otvaraju se i trgovine JYSK, Chicco, Kameleon, a bit će ih, kažu, još.

“Ni pod tim uvjetima neće opstati trgovine s novom robom, već jedino outleti. Troškovi su veći od razlike u marži, jer promet u KC-u je mali. Kasno su reagirali”, komentira Željko Jeger, predsjednik Udruge zakupaca u trgovačkim centrima. (Večernji list)

Prethodni članakJL: U hrvatskim mesnicama meso staro 10 i više godina
Sljedeći članakCrnogorski trgovci: Poskupljenja ovise isključivo od proizvođača