Konzum: Agrokor je podnio ponudu za Mercator, ali detalji nam nisu poznati

konzum-mercator-ftdTrgovački lanac Konzum izvijestio je Zagrebačku burzu da je, koliko je njima poznato, Agrokor predao neobvezujuću ponudu za stjecanje dionica slovenskog Mercatora, no da im načini realizacije eventualne transakcije nisu poznati.

“Obavještavamo vas da je, koliko je nama poznato, većinski imatelj dionica u društvu Konzum d.d., Agrokor d.d., uputio neobvezujuću ponudu za stjecanje 52,2 posto dionica društva Poslovni sistemi Mercator d.d.”, navodi se u očitovanju Konzuma na upit Zagrebačke burze o materijalnim činjenicama vezano za neobvezujuću ponudu za stjecanje dionica Mercatora.

“Načini realizacije eventualne transakcije nisu nam poznati s obzirom na to da društvo Konzum u ovome trenutku ni na koji način nije uključeno u istu”, navodi se u očitovanju Konzuma.

Slovenski poslovni list Finance jučer je objavio da koncern Agrokor, koji je u ponedjeljak predao neobvezujuću ponudu za kupnju više od polovice dionica trgovačkog lanca Mercator, financiranje te operacije namjerava izvesti u konzorciju s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodnom financijskom korporacijom (IFC) te fondom JP Morgan One Equity Partners.

Rok za predaju neobvezujućih ponuda za Mercator londonskoj banci ING, koja je kao konzultant u ime slovenskih vlasnika prikupljala neobvezujuće ponude, istekao je u ponedjeljak, ali imena onih koji su ponude predali nisu objavljena.

Nova Ljubljanska banka (NLB) objavila je u srijedu, ne navodeći imena i ponuđene cijene po dionici, da su ponude dala tri investicijska fonda i jedan strateški ulagač te da će konzorcij slovenskih vlasnika odlučiti o daljnjim koracima nakon što ovih dana ING banka obavi razgovore sa svim ponuđačima.

Mediji su pak objavili neslužbene informacije da su neobvezujuće ponude dali investicijski fondovi Mid Europa, Warburg Pincus i TPG te Agrokor koji je, po neslužbenim podacima, za dionicu Mercatora ponudio 221 euro. (SEEbiz)

Prethodni članakLidl planira otvaranje prodavaonica u 20 gradova Srbije
Sljedeći članakNove vrste Lidlovih čajeva robne marke “Lord Nelson”