Konzum i članovi MultiPlusCard programa donirali gotovo 73.000 eura

Od toga je Konzum donirao više od 26.500 eura (200.000 kuna) za čak deset organizacija i udruga koje pomažu djeci, potrebitim obiteljima, starijima i nemoćnima te nezbrinutim životinjama

U okviru zajedničke kampanje Konzuma i MultiPlusCarda “Najljepši Božić je kad darujemo zajedno”, koja je bila aktivna od 1. do 31. prosinca 2022., prikupljeno je ukupno 72.958,07 eura, odnosno gotovo 550.000 kuna. Od toga je Konzum donirao više od 26.500 eura (200.000 kuna) za čak deset organizacija i udruga koje pomažu djeci, potrebitim obiteljima, starijima i nemoćnima te nezbrinutim životinjama. Tom su iznosu pridružene i dodatne donacije članova MultiPlusCard programa koji su tijekom prosinca mogli svoje BONUS kune donirati odabranoj organizaciji ili udruzi putem aplikacije ili internetske stranice MultiPlusCarda te je na taj način prikupljeno više od 46.000 eura (349.702,55 kuna).

“Veseli nas što smo ponovno uspjeli razveseliti brojne obitelji, djecu i udruge diljem Hrvatske, uz podršku naših brojnih kupaca, članova MultiPlusCard programa. Vjerujemo kako će ove donacije organizacijama i udrugama biti dodatan poticaj za rad i osigurati im bolje uvjete za brigu o štićenicima. Nastojimo brinuti o svim našim dionicima, stoga ćemo planirati i nove akcije kojima pomažemo graditi još kvalitetniju zajednicu”, izjavila je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

“Zahvaljujemo našim članovima koji su nesebično donirali svoje BONUS kune onima kojima je to najpotrebnije. Baš kao i lani, i ove smo se godine rado odazvali i zajedno s Konzumom sudjelovali u ovoj kampanji. Nadamo se kako će donirana sredstva olakšati svakodnevicu odabranim organizacijama i udrugama diljem Hrvatske”, izjavila je Helena Klarić, predsjednica Uprave MultiPlusCarda.

Među odabranim organizacijama je Udruga Aurora koja pomaže oboljelima od cerebralne i dječje paralize te ostalim osobama s tjelesnim invaliditetom na području Šibensko-kninske županije. Udruzi je namijenjeno više od 8.500 eura koje će usmjeriti na to da korisnicima omoguće sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima te nabavku sportske opreme i elektromotornog dodatka za invalidska kolica kako bi se članovi što lakše kretali unutar sportskih kompleksa, kao i na daljnju edukaciju trenera i volontera koji rade sa štićenicima.

Udruzi Brački pupoljci, koja pruža podršku obiteljima djece s teškoćama u razvoju, donirano je više od 9.600 eura kojima će obnoviti senzornu sobu te osigurati sredstva za terapeute. Donaciju veću od 7.400 eura dobila je Udruga Breza koja pruža podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a sredstva će utrošiti na poboljšanje kvalitete života korisnica Socijalno-terapijske zajednice za opremanje prostora i tekuće troškove.

Centru za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, koji se bavi identifikacijom razvojnih rizika i teškoća u razvoju djeteta, donirano je više od 6.800 eura koje će iskoristiti za gradnju centra koji bi postao regionalni i nacionalni model intersektorske suradnje i objedinjenog pristupa roditeljima zabrinutima za razvoj svog djeteta. Više od 6.500 eura donirano je Centru Slave Raškaj Zagreb, koji se bavi pružanjem usluga djeci i mladima s komunikacijskim teškoćama. U planu je projekt realizacije nastave i terapijskih aktivnosti na otvorenom, za što je korisnicima potrebna čvrsta sjenica na dvorištu Centra, koja će se sufinancirati pomoću ove donacije, čime će biti osigurani uvjeti za povećanje kvalitete usluga i veće zadovoljstvo korisnika.

Dječjem domu Tić Rijeka, specijaliziranom za rad s djecom i mladima koji su proživjeli nasilje, zlostavljanje ili zanemarivanje te koji žive u rizičnim obiteljima, donirano je gotovo 8.300 eura. Sredstva će biti usmjerena na obogaćivanje uvjeta pružanja usluga kroz nabavu opreme i materijala za rad s djecom i mladima te njihovim roditeljima, organizaciju višednevnog izleta za djecu te tisak edukativnog priručnika. Među organizacijama koje su primile donaciju nalazi se i Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor čija djelatnost uključuje skrb o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 7. do 21. godine života te pružanje usluga savjetovanja i pomaganja djeci s ciljem podrške u kriznim situacijama. Centar je primio donaciju od gotovo 5.800 eura koju će iskoristiti za organizaciju jubilarne 50. Zimske likovne kolonije (ZILIK), oformljene radi djece.

Ove su godine u božićnu akciju uključene i udruge StarKA, Noina arka i Prava šapa. StarKA je udruga za informiranje, širenje i razvoj socijalnih usluga za starije osobe. Donaciju veću od 5.100 eura usmjerit će na projekte u najavi – održavanje rasprava, radionica, emisija i kampanja s ciljem promocije nužne međugeneracijske suradnje i suzbijanja starosne diskriminacije. Udruga Noina arka najstarija je udruga za skrb i zaštitu napuštenih pasa i mačaka u Hrvatskoj, a svakodnevne aktivnosti su hranjenje, šetanje i socijalizacija, nerijetko i liječenje koje je uz obavezno mikročipiranje, čišćenje od parazita, cijepljenja i kastracija, jedan od većih troškova, stoga će se donacijom većom od 8.000 eura podmiriti troškovi veterinara. Prava šapa, udruga koja poduzima konkretne akcije spašavanja uličnih i napuštenih mačaka, osiguravanja privremenog smještaja i veterinarske skrbi te udomljavanja dobila je donaciju veću od 6.600 eura, a planiraju je utrošiti na plaćanje troškova veterinara za kastracije i liječenje uličnih mačaka.

Prethodni članakMinistarstvo: 15 milijuna eura za logističko-distributivni centar za voće
Sljedeći članakUsporava inflacija u europodručju