Konzum pokreće novu mobilnu mrežu s HT-om

konzum-logo-midi4Konzum, najveći hrvatski maloprodajni lanac u vlasništvu Ivice Todorića i njegova koncerna Agrokor, svoje poslovanje širi i na područje mobilne telefonije jer pokreće novu mobilnu mrežu, doznaje Lider iz povjerljivih izvora.

Mreža će se vjerojatno zvati Jing kako je njezino trenutačno kodno ime, a početni broj bit će 0977.

Konzumova mreža se razvija u suradnji s Hrvatskim Telekomom (HT) odnosno preko njihova brenda BonBon. Jing će biti Mobile Virtual Operator odnosno pružat će usluge preko HT-ove infrastrukture putem komercijalnog ugovora.

Pojedinosti s kojima će Konzum napadati konkurenciju još uvijek nisu poznate, a Liderov izvor kaže da se rado o sasvim novoj i drugačijoj vrsti usluge. Također, na tragu je već prije najavljene usluge ‘KMOBILE’ koja je trebala biti pokrenuta s HT-om i Europapress Holdingom.

Niti iz HT-a kao ni iz Konzuma nisu imali komentara na upite oko nove Konzumove mreže. Liderov izvor kaže da se radi o ‘normalnom’ širenju poslovnih aktivnosti kao što su to primjerice već učinili slovenski maloprodajni lanac Tuš ili engleski Tesco.

Podsjetimo, Konzum je za početak ožujka najavio i otvaranje svoje prve u nizu benzinske postaje koje će se nalaziti uz njegove trgovačke centre. (Lider)

Prethodni članakCroatiastočar: Postignut dogovor o modelu izračuna otkupne cijene mlijeka
Sljedeći članakZa Dalmacijavino zainteresirani kineski kupci, proizvodnja kreće u ponedjeljak