Konzum u pekarnice ulaže 13 milijuna kuna

Konzum u 350 prodavaonica u Hrvatskoj provodi proces modernizacije opreme na odjelima pekarnica te edukacije djelatnika, a ukupna vrijednost investicije ove godine u unaprjeđenje segmenta pekarstva iznosi više od 13 milijuna kuna, izvijestili su iz ovog trgovačkog lanca.

U svojoj ponudi Konzum prodavaonice na razini cijele Hrvatske nude više od 1000 različitih vrsta kruha i 2000 vrsta peciva od više od 100 lokalnih dobavljača.

Iz tvrtke ističu kako time pružaju značajnu podršku gospodarstvu lokalnih zajednica te da su upravo lokalni proizvođači konkurentska prednost Konzumovih pekarnica jer mogu ponuditi proizvod prilagođen specifičnim potrebama i navikama kupaca svake regije.

U Konzum prodavaonicama u kojima se dnevno peku svježi kruh i peciva uvodi se nova oprema za pečenje, nove vitrine koje održavaju svježinu i toplinu proizvoda te proširene police za izlaganje koje kupcu omogućuju širi asortiman i mogućnost izbora.

Istovremeno, u tijeku je i edukacija djelatnika za rukovođenje opremom i kvalitetno pripremanje pekarskih proizvoda. Edukacija je osmišljena na način da sadrži teoretski i praktični dio, pa tako djelatnici prolaze edukaciju iz svih faza organizacije rada na Odjelu: organizaciju skladišnog prostora, prodajnog prostora, plan i program pečenja pekarskih proizvoda i praktičan rad s opremom na Odjelu pekarnice koji uključuje korištenje peći, limova i ostale popratne opreme.

U prostorima Konzum akademije provodi se edukacija rada s pekarskim proizvodima od odmrzavanja artikala, pripreme opreme za pečenje, pečenja pekarskih proizvoda, a potom i izlaganja i pakiranja istih. Do danas je ovu edukaciju prošlo ukupno 1000 djelatnika Konzum prodavaonica.

U svojoj standardnoj ponudi Konzum pekarnice nude razne vrste kruha i peciva: bijeli kruh, polubijeli, raženi, kukuruzni, integralne, miješane, kruhove sa sjemenkama, iste te vrste peciva te proizvode od vučenog i lisnatog tijesta s različitim slatkim i slanim nadjevima. Od sada će kupcima biti dostupni i heljdin kruh s orasima, durum kruh, lisnato tijesto s vanilijom i šumskim voćem i drugi slatki i slani proizvodi, zaključuje se u priopćenju.

Prethodni članakDvostruko više jamstvenih sredstava prerađivačima
Sljedeći članakBranko Roglić kupio tvrtku u Poljskoj