Konzum ulaže 30 milijuna eura u primanja zaposlenika

Najveće ulaganje u povijesti kompanije obuhvatit će više od 10.000 zaposlenika u operacijama i na administrativnim pozicijama

Konzum, trgovački lanac iz sastava Fortenova grupe, uspješnu poslovnu godinu iza sebe odlučio je zaokružiti ulaganjem više od 30 milijuna eura u povećanje primanja svojih djelatnika. Riječ je o najvećem ulaganju u povijesti kompanije koje se odnosi na sva radna mjesta u maloprodaji, veleprodaji, logistici i internet prodavaonici te na više od polovice zaposlenika na administrativnim i uredskim radnim mjestima. Tako će, primjerice, bruto plaća na radnom mjestu prodavač, na kojem radi više od 50 posto svih zaposlenika Konzuma, rasti u prosjeku za 20 posto. Uz to, dodatno je povećan i iznos ostalih materijalnih prava – božićnice, regresa i naknade za topli obrok.

“Konzum čine ljudi, a kontinuirano ulaganje u njihova primanja i poboljšavanje uvjeta rada naša je trajna misija. Cilj ovog povijesno velikog ulaganja je da se svi naši zaposlenici osjećaju pravedno plaćenima za svoj rad i doprinos poslovanju, da pokažemo da cijenimo izvrsnost te da istovremeno naša kompanija bude konkurentan i poželjan poslodavac. Ovo je još jedan u nizu koraka koje već neko vrijeme poduzimamo u ostvarenju tog cilja, a definitivno nije zadnji”, izjavio je Zoran Mitreski, izvršni direktor za maloprodaju Fortenova grupe i predsjednik Uprave Konzuma.

Povećanju plaće prethodili su razgovori sa Sindikatom trgovine Hrvatske, koji je pozdravio inicijativu Konzuma: “S Konzumom već niz godina imamo dobru suradnju i produktivan socijalni dijalog čiji je rezultat potpisan Kolektivni ugovor. Veseli nas ovaj, najveći dosad, iskorak kad su u pitanju plaće i materijalna prava zaposlenika našeg vodećeg trgovačkog lanca koji zapošljava gotovo 11 tisuća ljudi”, naglasila je Zlatica Štulić, predsjednica sindikata.

Osim najavljenog povećanja primanja, zaposlenici Konzuma ovih su blagdana dobili i božićnicu te dar za dijete čiji iznosi su početkom godine povećani. Dodatno, Konzum redovito isplaćuje i jubilarne nagrade, naknadu za novorođenče, naknadu za topli obrok, prijevoz i nagradu za učinak. Tu su i dodatno zdravstveno osiguranje, popust za zaposlenike, slobodan dan roditeljima prvašića na prvi dan škole i brojne druge pogodnosti, kao i mogućnost daljnjeg profesionalnog razvoja kroz interna osposobljavanja i edukacije.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakBajadera Panettone – neodgodivo dobar blagdanski užitak
Sljedeći članakPet posto tvrtki redovno educira zaposlenike o umjetnoj inteligenciji