Kostić: Hrana će pojeftiniti

miodrag-kostic-mk-group-largeCijene hrane u Srbiji padat će po stopi od 10 posto što će bitno utjecati na smanjenje inflacije, kaže vlasnik kompanije MK Group Miodrag Kostić.

On je naveo kako cijena hrane već pada, jer je šećer u veleprodaji pojeftinio sa 100 dinara (oko 7,5 kn) na 86 dinara (oko 6,5 kn) za kilogram, a pojeftinit će i brašno, kukuruz i meso.

Vlasnik MK grupe je rekao da ukoliko su točne pretpostavke da su cijene hrane, kako tvrdi guverner Narodne banke Srbije (NBS), toliko bitne u inflaciji, on onda vjeruje da će inflacija ove godine biti jednoznamenkasta.

Guverner NBS-a Dejan Šoškić, inače, kazao je kako cijene hrane ove godine u formiranju inflacije sudjeluju s 37 posto.

Kostić je preporučio Vladi Srbije da što prije popuni robne rezerve, jer trenutna situacija u svijetu podsjeća na svjetsku gospodarsku krizu iz 1930. godine kazavši kako “samo onaj tko ne čita, ne vidi zašto se Srbija mora pripremiti za sve moguće scenarije”.

ulje-srbija-polica-midiSuncokretovo ulje u trgovinama u Srbiji pojeftinilo je između šest i 12 posto, a očekuje se kako će cijene ići na dole i narednih mjeseci zbog dobrog uroda uljarica. Litra ulja, zavisno od proizvođača, može se kupiti po cijeni od 125 do 132 dinara (od 9,4 kn do 9,9 kn). (B92)
Prethodni članakJapan prodaje “Japan Tobacco”
Sljedeći članakVindija obilježila Svjetski dan školskog mlijeka