Kreće drugo izdanje “poduzetničkog Oscara”

EY Poduzetnik godine_1Revizorsko-konzultantska tvrtka EY Hrvatska od danas je otvorila prijave za sudjelovanje na drugom po redu hrvatskom izboru za EY Poduzetnika godine.

Svi domaći poduzetnici imaju mogućnost prijave na ovaj globalni program do 30. listopada 2015. godine, dok će novi hrvatski EY Poduzetnik godine biti proglašen 17. ožujka 2016. godine.

Ovaj program, popularno prozvani “poduzetnički Oscar”, osmišljen je s ciljem promoviranja postignuća poduzetnika, a u svijetu se provodi već 29 godina u preko 60 zemalja. Veliko finale čitavog projekta održat će se u lipnju 2016. godine u Monte Carlu, gdje se posljednjih 15 godina bira svjetski EY Poduzetnik godine u konkurenciji nacionalnih pobjednika.

“EY kao tvrtka globalno provodi niz projekata društveno odgovornog poslovanja u zajednici, a na odluku da u Hrvatskoj pokrenemo upravo projekt EY Poduzetnik godine utjecalo je mišljenje kako je poticanje poduzetništva izrazito važno kako bi se donijele promjene u društvu i samom gospodarstvu zemlje. Prvo izdanje projekta ispunilo je naša očekivanja, a očekujemo kako ćemo ove godine imati još više prijava i novih inspirativnih poduzetničkih priča naših poduzetnika”, napomenuo je prilikom otvaranja prijava Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

Izbor hrvatskog EY Poduzetnika godine i ovog puta će provesti nezavisan i stručan žiri kojemu će se na čelu nalaziti predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Uz Nenada Bakića i Sašu Cvetojevića, poznate hrvatske poduzetnike i investitore te direktoricu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedranu Jelušić Kašić i dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoša Žagera, koji su u radu žirija sudjelovali i prošle godine, ovogodišnji je proširen za dva nova člana. Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit, kao prvi pobjednici i nositelji titule hrvatskog EY poduzetnika godine, ove će godine biti novi članovi žirija te će odlučiti o njihovim nasljednicima.

“Sam program iznimno je dobar za motivaciju cjelokupnog hrvatskog društva i isticanje činjenice kako postoje domaće poduzetničke priče koje su na globalnom nivou uspješne. EY Poduzetnik godine prilika je za poticanje pozitivnih poduzetničkih priča, što smo i sami imali priliku osobno iskusiti. Odlazak u Monte Carlo i sudjelovanje na globalnom natjecanju u konkurenciji s iznimno uspješnim poduzetnicima iz cijelog svijeta za nas je bila dodatna motivacija i iskustvo koje nije mjerljivo”, istaknuo je Alan Sumina iz tvrtke Nanobit, koji je uz kolegu Zorana Vučinića proglašen EY Poduzetnikom godine u prvom izdanju programa.

Pravo prijave  imaju svi poduzetnici zaslužni za poslovni uspjeh tvrtke, s najmanje dvije godine na upravljačkoj poziciji u kontinuitetu. Jednako tako, isti moraju imati značajan vlasnički udio u tvrtki ili ako se radi o dioničkom društvu, kandidat mora biti suvlasnik i imati status kojim je u mogućnosti utjecati na donošenje odluka i djelovanje upravnog odbora. Tvrtka ne može biti podružnica ili predstavništvo strane tvrtke, te mora aktivno poslovati barem tri godine i imati minimalno 20 zaposlenih. Prijave za kandidate ne iziskuju dodatne troškove, već je jedini uvjet da poduzetnici ispunjavanju zadane uvjete poslovne izvrsnosti.

O važnosti poticanja poduzetništva pri službenom pokretanju prijava govorio je i Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb, koja je ujedno i generalni sponzor EY Poduzetnika godine.

Svi zainteresirani poduzetnici više informacija o projektu EY Poduzetnik godine™ te mogućnostima prijave mogu saznati na internet stranici ili se direktno javiti putem elektroničke pošte: poduzetnik.godine@hr.ey.com.

 

Prethodni članakGoogle će dostavljati svježu hranu na kućne adrese
Sljedeći članakTjestenina – TV oglašavanje: Osjetan pad prisutnosti