Kuehne + Nagel postavlja nove standarde u zračnom prijevozu

KN FreightNet nova je integrirana web aplikacija društva Kuehne + Nagel za izradu ponuda, rezervacije – narudžbe za prijevoze i praćenje pošiljke.

Kuehn- Nagel-midiPokretanje takve aplikacije odgovor je na rastući trend korištenja e-commerce rješenja u industriji. Trenutno se postupak izrade ponuda i rezervacija u zračnom prijevozu uglavnom obavlja e-poštom ili telefonom. No sada, uz KN FreightNet, klijenti društva Kuehne + Nagel u Hrvatskoj mogu dobiti online ponude za izvoz i uvoz pošiljaka u samo nekoliko sekundi te mogu izravno slati svoje narudžbe za prijevoze.

Ponude se temelje na određenim pojedinostima o pošiljci, kao što su mjesto polazišta, krajnje odredište, težina i količina. Klijenti dobivaju jasno strukturiran pregled cijena koje uključuju sve troškove, uključujući i troškove goriva i sigurnosne pristojbe za proizvode društva Kuehne + Nagel koji se odnose na zračni prijevoz KN Express, KN Expert i KN Extend servisa, kao i procjenu tranzitnog vremena.

Trenutno je moguće napraviti rezervaciju ili spremiti ponudu koja vrijedi 14 dana. Također je moguće spremiti pojedinosti o pošiljci kao predložak u sustavu, što olakšava izradu ponovne rezervacije i usporedbu ponuda. Praćenje je jednostavan proces uz praktičnu funkciju “praćenja klikom” koja nudi ažurne informacije o statusu svih pošiljaka otpremljenih unutar posljednjih 90 dana.

U početnoj fazi projekta, odabrani klijenti koji koriste usluge zračnog prijevoza društva Kuehne + Nagel u Frankfurtu u Njemačkoj i Chicagu u SAD-u uspješno su isprobali KN FreightNet. Posebno ih je oduševila brzina i jednostavnost alata, što je potvrdio Risto Scherer, logistički koordinator za otpremu i izaslanik za sigurnost za MDS – Music Distribution Services GmbH. “Uz KN FreightNet s lakoćom i samostalno možemo dobiti ponudu za zračni prijevoz. Rezervacija i praćenje naše pošiljke sada su mogući uz samo nekoliko klikova. Sustav je doista jednostavan”.

“Ponosni smo što smo pokretači u našoj industriji i predani smo tome da svojim klijentima pojednostavnimo postupke do najveće moguće mjere. Pokretanje sustava KN FreightNet nije samo odraz trenutnih potreba tržišta, već i rastućeg trenda koji smjera prema e-commerce rješenjima. Planovi za daljnji razvoj online rješenja na pomorski prijevoz i cestovni prijevoz već su u tijeku”, rekao je Tim Scharwath, izvršni potpredsjednik za zračnu logistiku.

Prethodni članakKaufland na tržište plasirao novu gurmansku marku – EXQUISIT
Sljedeći članakOtvorena nova Super Konzum prodavaonica u Kukuljanovu