Lanac trgovina Bazar otvorio prvi supermarket u Sarajevu

bazar- otvorenjeNa Dolac Malti u Sarajevu (ulica Paromlinska 56) otvoren prvi supermarket pod brandom Baza. Riječ je o novom domaćem lancu trgovina Bazar koji će svim domaćim proizvođačima pružiti jedinstvenu priliku da svoje proizvode plasiraju na prodajne police bez ograničenja i dodatnih troškova.

Ovaj projekt AS GROUP najavljen je krajem 2014. godine. Nakon provedenih priprema, okončane su sve radnje za pokretanje prvog BiH supermarketa pod brandom Bazar u Sarajevu. Cilj je pokretanje domaćeg maloprodajnog lanca Bazar, u kojem će svoje mjesto moći pronaći svi kvalitetni domaći proizvodi, bez ograničenja i bez dodatnih plaćanja posebnih pozicija, i bez problema s kojima se domaći proizvođači susreću već duže vrijeme na domaćem tržištu. Borba za policu u Bazaru će se svesti na kvalitetu branda i njegovu vrijednost na tržištu.

Supermarket Bazar na Dolac Malti raspolaže širokim asortimanom roba, prvenstveno kvalitetnih domaćih brendova, uz povoljne cijene, ljubazno osoblje, stalne akcije i promocije, te neograničeno besplatan parking. Planirano je da se svi maloprodajni objekti Klas d.d. Sarajevo, a njih je oko 50, rebrendiraju u Bazar.

Bazar će dati šansu i malim lokalnim proizvođačima da bez posrednika, uz našu pomoć, i bez dodatnih troškova, pronađu svoje “mjesto pod suncem”, kako bi imali mogućnost plasirati svoje kvalitetne proizvode po fer cijeni. Po tome smo definitivno drugačiji od ostalih, i ja vjerujem da će i potrošači pozitivno reagirati. Bosanci i Hercegovci su pokazali da žele kupovati svoje, domaće i kvalitetne proizvode, i AS GROUP im u toj namjeri sa Bazarom želi olakšati.

Prethodni članakDani komunikacija posjećeni u rekordnom broju
Sljedeći članakPapirnati proizvodi – TV oglašavanje: Više spotova, manja vrijednost