Lidl i Billa otvaraju nove trgovine u Bugarskoj

Nove trgovine Lidla bit će smještene u većim gradovima kao što su Sofija, Ruse i Burgas, ali i u manjim gradovima kao što su Lom, Kavarna i Karnobat

Lidl Bugarska planira proširiti svoju maloprodajnu mrežu otvaranjem osam do 10 novih trgovina u 2024., pri čemu će u svako prodajno mjesto prosječno uložiti sedam milijuna eura.

Očekuje se da će ovo proširenje otvoriti gotovo 200 novih radnih mjesta, a dodatnih 90 pozicija bit će otvoreno tijekom ljetne sezone na moru.

Nove trgovine bit će smještene u većim gradovima kao što su Sofija, Ruse i Burgas, ali i u manjim gradovima kao što su Lom, Kavarna i Karnobat, čime će se doseg trgovca u vlasništvu Schwarz Grupe proširiti na područja koja do sada nije pokrivao.

Iz Lidla Bugarska poručili su također kako su u svojim postojećim trgovinama predani pružanju naprednijeg korisničkog iskustva. U odnosu na godinu ranije, u ovoj su godini alocirali gotovo osam puta više sredstava za modernizaciju, što uključuje nadogradnju opreme, instalaciju samonaplatnih blagajni i uvođenje fotonaponskih panela.

Ova poboljšanja infrastrukture i opreme prvenstveno su usmjerena na stvaranje boljeg i praktičnijeg iskustva izlaganja proizvoda, napomenuli su u kompaniji. Kupce, pak, očekuje ​​prošireni izbor ribe i sushija, veći izbor pekarskih proizvoda, voća i povrća, visokoproteinskih opcija i organskih proizvoda.

Billa planira otvaranje 12 trgovina
Trgovački lanac Billa u vlasništvu REWE-a također je objavila planove za otvaranje 12 trgovina u Bugarskoj tijekom ove godine.

Prva prodavaonica ove godine otvorena je početkom ovog mjeseca u Haskovu, a u nju je uloženo milijun eura. Riječ je o moderno dizajniranoj trgovini koja nudi digitalne inovacije i samoposlužne blagajne te bogati izbor od više od 7000 SKU-ova.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakKriza u Crvenom moru prepolovila prihod Sueskog kanala
Sljedeći članakPEKAR na sajmu GAST 2024