Lidl povećao izvoz hrvatskih proizvoda za 70 posto

Lidl, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, u prva dva kvartala ostvario je izvoz hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u kojima posluje u vrijednosti od skoro 3,4 milijuna eura. U odnosu na prva dva kvartala 2014. godine, ostvaren je porast od gotovo 70 posto.

KLidl Hrvatska largevaliteta proizvoda kojom osvaja sve veći broj novih potrošača zaslužna je za ovaj veliki uspjeh, kao i odlična suradnja s dobavljačima. Probojem Lidlove ponude na strana tržišta otvaraju se vrata i dobavljačima i hrvatskim proizvodima koji pronalaze svoje mjesto i u Lidlovim trgovinama diljem Europe i europskim domovima brojnih kupaca.

U 2014. godini Lidl je izvezao čak 5,7 milijuna eura hrvatskih proizvoda u inozemstvo. Lidl najviše izvozi proizvode hrvatskih tvrtki PPK i Pivac. Najveći porast u izvozu u prvoj polovici godine u odnosu na prvu polovicu 2014. godine ostvarili su proizvodi poduzeća Vodoplast, PPK i Atlantic grupa.

Lidl je ove godine uspješno izvezao i proizvode hrvatskih tvrtki koje prošle godine nisu bile u ponudi za strana tržišta tako da su Dukat, Meggle Hrvatska, Kandit i Zdenka od početka zabilježili velik uspjeh plasmanom kroz Lidl mrežu.

Lidl izvozi najviše hrvatskih proizvoda u Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Češku. U planu je i izvoz hrvatskih proizvoda u Španjolsku i Portugal te druge zemlje Europe. Hrvatski proizvodi koje Lidl izvozi na strana tržišta plasiraju se pod Lidlovim robnim markama koje su kupcima na tim tržištima poznate, a dio proizvoda se prodaje pod svojim hrvatskim brendovima.

Lidlovi dobavljači na ovaj način koriste Lidlovu mrežu za plasman svojih proizvoda u mnoge europske zemlje. Lidl veliku pozornost pridaje i razvoju odnosa s dobavljačima i uspostavljanju uspješnih suradnji koje su ključne
prilikom osvajanja novih tržišta i zadržavanja odlične pozicije na postojećim tržištima.

Lidl kontinuirano razvija suradnju s domaćim proizvođačima u Hrvatskoj te do kraja 2015. godine planira nastaviti s jačanjem suradnje kroz još veći izvoz hrvatskih proizvoda.

Prethodni članakJuicy Fruits Zapp! u Avenue Mallu
Sljedeći članakAna Rucner – peti element Beck’sperience projekta