Lidl se širi na tržište BiH, planira zaposliti dvije tisuće ljudi

Izvršni direktor u Lidlu, Dean Sunek, i voditelj jednog od odjela, Marjan Miković, predstavili su "ambiciozni plan" po kojemu bi u narednih nekoliko godina ova tvrtka otvorila svoje trgovine u svim sredinama u BiH u kojima živi više od 30 tisuća stanovnika

Trgovački lanac Lidl proširit će svoje djelovanje i na Bosnu i Hercegovinu, potvrdili su u utorak predstavnici te tvrtke tijekom susreta s bosanskohercegovačkim ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Iz sjedišta Ministarstva vanjske trgovine BiH potvrđeno je kako su predstavnici Lidla ministru Staši Košarcu obrazložili planove za uspostavu mreže trgovina u toj zemlji, a kao dokaz ozbiljnih namjera naveli su da ta tvrtka kod Sarajeva već počinje s pripremama za gradnju logističkog centra.

Izvršni direktor u Lidlu, Dean Sunek, i voditelj jednog od odjela, Marjan Miković, predstavili su “ambiciozni plan” po kojemu bi u narednih nekoliko godina ova tvrtka otvorila svoje trgovine u svim sredinama u BiH u kojima živi više od 30 tisuća stanovnika, navodi se u priopćenju.

U BiH tvrtka ujedno planira zaposliti oko dvije tisuće osoba te osigurati zastupljenost bosanskohercegovačkih proizvoda u svom prodajnom asortimanu.

U BiH trenutačno od svih inozemnih trgovinskih lanaca značajniji tržišni udio imaju samo Konzum i Mercator, dok je Lidl prvi lanac s europskog tržišta koji je pokazao interes za poslovanjem u toj zemlji. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakCarlsberg zaključio 2022. s neto gubitkom
Sljedeći članakMiranda Mladin nova direktorica marketinga u Studencu