Limun i Jabuka okusi Ožujskog za vruće ljeto

ozujsko-limun-boca-largeOžujsko Limun je lansiran krajem ožujka ove godine te je naišao na iznimno dobru prihvaćenost od strane potrošača doslovno unutar nekoliko dana od početka distribucije.

Limun je krenuo na tržište s dva pakiranja: povratnom bocom 0,5 l te limenkom 0,5 l,  a odnedavno je u ponudi i nepovratna boca od 0,33 l.

Sva tri pakiranja ostvaruju izvrsne prodajne rezultate, poglavito boca od pola litre, koja je ipak dominantno pakiranje na hrvatskom pivskom tržištu općenito, navode iz Zagrebačke pivovare.

Kada je riječ o dostupnosti, ističu kako se Ožujsko Limun doslovno može kupiti na svakom koraku. Ožujsko pivo, kao glavni brend pivovare, ima distribuciju od gotovo 100% u Hrvatskoj,  a Limun je u relativno kratkom vremenu ostvario visoku razinu distribucije.

Što se organizirane maloprodaje tiče, Limun je ulistan u svim hrvatskim lancima. U Zagrebačkoj pivovari navode da su dosadašnji prodajni rezultati izvrsni te da su nadmašili prvotno postavljene ciljeve.

Kao glavni cilj ipak označavaju ostvarenje dugoročnog uspjeha s ovim proizvodom kako bi izgradili još jedan snažan brend u portfelju, a osnovnu prednost Ožujsko Limuna, u odnosu na konkurenciju, vide u iznimnom osvježenju koje pruža, poglavito u vrijeme visokih ljetnih vrućina.

Spoj dobro poznate kvalitete Ožujskog piva i osvježavajućeg soka od limuna, smanjene gorčine i nižeg postotka alkohola, Ožujsko Limun nov je i zanimljiv izbor za sve pivopije, ali i za one koji, barem dosad, i nisu bili ljubitelji klasičnog pivskog okusa.

Usto, Zagrebačka pivovara jedina nudi više brendova u ovom segmentu pa je, osim Limuna, koncem lipnja tržištu ponuđen i Ožujsko Jabuka, osvježavajuće pivo s okusom svježeg jabučnog soka čime će se dodatno osnažiti rastući segment pivskih mikseva.

Nove proizvode prate i inovativne promotivne aktivnosti.”Kampanja kojom smo promovirali Limun je upravo završila, ali planiramo novi val kampanje za Limun te Jabuku već u srpnju. Također, u planu je i program degustacija tijekom srpnja i kolovoza u sklopu kojeg će se dijeliti uzorci Limuna i Jabuke u većim hrvatskom gradovima kako bi što širi krug potrošača upoznali s novim proizvodima”, poručuju iz Zagrebačke pivovare.

Prethodni članakJa TRGOVAC magazin – srpanj/kolovoz 2011.
Sljedeći članakMješavine piva i voćnog soka: Osvježenje svima drago