Luka Rajić ulazi u proizvodnju voća i povrća

Nakon utemeljenja tvrtke PharmaS i RALU logistike, Luka Rajić kreće u proizvodnju voća i povrća kroz tvrtku Lura voće

lura-ulaganjaTvrtka Lura ulaganja, u vlasništvu poduzetnika Luke Rajića, bavi se istraživanjima i pronalaskom novih koncepata i projekata na hrvatskom tržištu, a jedan takav novi potencijalni projekt je i mogućnost sudjelovanja na domaćem i inozemnom tržištu voća i povrća kroz tvrtku Lura voće, priopćeno je danas iz Lura ulaganja.

Osnovni je koncept usmjeren prema cjelokupnom procesu od proizvođača do trgovine, a u tijeku je izrada studija projekta čiji će rezultati finalno definirati potencijal na domaćem i inozemnim tržištima, navode iz te tvrtke. Dodaje se da se osim ovog projekta, Lura ulaganja također bavi analizom mogućnosti ulaganja i u nekoliko drugih koncepata.

Na osnovu rezultata svih studija tvrtka Lura ulaganja pravovremeno će obavijestiti javnost o odabranim projektima, najavljuje se u priopćenju. Podsjeća se da je prošle godine osnovana start-up tvrtka PharmaS za proizvodnju i promet generičkim lijekovima. U PharmaS je dosad uloženo 120 milijuna kuna, a ukupna planirana investicija u idućih pet godina je 300 milijuna kuna. Planirano je i povećanje broja zaposlenika sa sadašnjih trideset na oko stotinu novih radnih mjesta.

Navodi se da je veliki investicijski projekt tvrtka RALU logistika u čiji je razvoj od planiranih 200 milijuna kuna dosad uloženo 110 milijuna kuna, a ta tvrtka sada ima 75 zaposlenika.

Prethodni članakVindijin uspjeh na sajmu u Gornjoj Radgoni
Sljedeći članakTko su dobitinici zlatnog Web poslovanja 2010?