Made in Bosnia & Herzegovina u Kuvajtu

Klas-Kuvajt-sajamPrehrambena divizija AS GROUP uspješno se predstavila na poslovnom forumu i izložbi bh. proizvoda “Made in Bosnia & Herzegovina”, koji je održan od 16. do 18. studenog u Kuvajtu.

Kuvajćani su bili zadovoljni ponudom Klasa, Vispaka, Mastera, Kenta i Oaze.

“Iskoristili smo priliku i predstavili oko 50 različitih proizvoda iz cijele AS Grupacije. Kuvajćani su bili ugodno iznenađeni onim što su vidjeli i probali, od Bosanskog lokuma, preko Tahan halve, zatim Zlatnog pudera, Jare, ali i Master štrudle, Kent petit keksa, Love medenjaka, Tajne, Laganinija, Vispak Club čokolade, i naravno vode iz srca Bosne – Oaze”, kazao je direktor korporativnih komunikacija AS GROUP Adis Hasaković, koji je predstavljao Grupaciju na sajmu u Kuvajtu.

Podvukao je da Grupacija izvozi u 27 zemalja svijeta, što je dokaz njene konkurentnosti. Skoro 90 posto izvoza odnosi se na zemlje Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

“Nadamo se da je ovo prilika da pokušamo kod potencijalnih kuvajtskih partnera pronaći najbolji način da visokokvalitetni brendovi poput Klasa, Vispaka, Oaze, Mastera, Kenta i AS-a pronađu put do kuvajtskih kupaca i potrošača u većem obimu. Potencijali i interes s obje strane postoji. Nadajmo se najboljem”, istaknuo je on.

Osim brojnih Kuvajćana, štand AS GROUP posjetili su i ambasador BiH u Kuvajtu Mehmed Halilović, predsjednik Privredne komore Kuvajta Abdul Wahab Al Wazzan i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić.

Poslovni forum i izložba bh. proizvoda “Made in Bosnia & Herzegovina” bila je još jedna dobra prilika za prezentaciju uspješnih primjera bh. privrede i najboljih bh. brendova, priopćeno je iz Klas d.d. Sarajevo.

“Obavili smo mnogo razgovora, bilo je mnogo ideja za suradnju i razvoj poslovanja, kao i mnogo pohvala za kvalitetu”, kazao je Hasaković.

Prethodni članakJuha – TV oglašavanje: Ne tako bistra slika
Sljedeći članakAgrokor i Mall.cz u velikoj borbi za online tržište u Hrvatskoj