Manna: Smrznuti pekarski proizvodi

Proizvodi tvrtke Manna spoj su vlasnikove ljubavi prema pekarstvu i želje da potrošačima ponudi proizvod vrhunske kvalitete domaćeg okusa

Manna je nastala kao vizija uspješnog poslovanja koji se temelji na vrhunskoj kvaliteti i ponudi svojih proizvoda, marketingu kao dodanoj vrijednosti poslovanja te velikoj dozi socijalnog poduzetništva.

“Pekarstvo je posebna grana proizvodnje u kojoj se preko samih proizvoda osjeća način rada. Proizvod u sebi mora imati i onu neizbježnu dozu ljubavi, koju u njega stavlja onaj koji ga proizvodi. Dakle, držim da je zadovoljan radnik u ovoj branši temelj dobrog proizvoda kakav mi imamo danas”, poručuje vlasnik Manne d.o.o. iz Donjeg Miholjca, Josip Knežević.

Tvrtka se bavi proizvodnjom smrznutih pekarskih proizvoda od kvasnog lisnatog tijesta koji su odmah spremni za pečenje te svojom praktičnošću i jednostavnom pripremom olakšavaju svakodnevni život čovjeka.

Svoje poslovanje započeli su sredinom 2015. godine kad su na tržište plasirali vlastitih pet proizvoda za maloprodajne lance te dvadesetak vrsta proizvoda za HoReCa program. Cilj tvrtke je stvoriti vrhunski proizvod s konkurentnom i pristupačnom cijenom kako za svoje partnere, tako i za krajnje korisnike.

POČECI U PODUZETNIČKOM INKUBATORU
Svoje poslovanje započeli su u Poduzetničkom inkubatoru Osvit u Donjem Miholjcu. U ljeto 2016. godine, nakon tek osam mjeseci provedenih u inkubatoru, sele se u novi poslovni prostor površine veće od 300 četvornih metara opremljenog modernim strojevima koji omogućavaju veće kapacitete proizvodnje i skladištenja s obzirom na veliku potražnju za njihovim proizvodima.

Preseljenjem u novi pogon ostvarili su mjesečnu proizvodnju od 10 tona koja svakim danom sve više raste. Glavna djelatnost je proizvodnja smrznutih pekarskih proizvoda po narudžbi, proizvodnja pod robnim markama trgovačkih lanaca, proizvodnja vlastite robne marke te pakiranje i distribucija smrznutih pekarskih proizvoda, ali i maloprodaja i veleprodaja pekarskih proizvoda.

RAZNOLIKOST PROIZVODA
Većina proizvoda radi se na bazi kvasnog lisnatog tijesta uz dodatak kvasca koji dovodi do vrenja i dizanja tijesta.

Struktura tijesta je slojevita uz postizanje puno većeg volumena proizvoda u pečenju nego kod beskvasnog lisnatog tijesta. Od kvasnog lisnatog tijesta izrađuju kroasane koji se pune slatkim ili slanim nadjevima, ali i štrudlice, gužvarice, trokute, štapiće te ostala punjena lisnata tijesta.

Premium proizvodi tvrtke Manna nastavak su uspješnog plasiranja dosadašnjih smrznutih proizvoda koji se nalaze na tržištu. Težeći još boljoj kvaliteti i jednostavnosti pripreme tvrtka je plasirala vlastiti brend De Lun proizvoda koji omogućavaju laku pripremu toplih i hrskavih kroasana za cijelu obitelj.

Proizvodi su spremni za pečenje odmah, a rađeni su po tradicionalnoj domaćoj recepturi bez dodatnih aditiva i konzervansa te tako svojim oblikom i okusom podsjećaju na mamine ili bakine.

Idealni su jer se brzo pripremaju, za njih je potrebno samo kratko odmrzavanje i pečenje u roku desetak minuta, a svojom hrskavošću i neodoljivim mirisom zadovoljit će svačije nepce.

U ponudi su: Premium Croissant, Premium croissant s čokoladom, Premium croissant sa šunkom i Premium štrudlice s višnjom.

Njihovi proizvodi prisutni su u manjim trgovinama i trgovačkim lancima te u HoReCa kanalu, gdje svoje proizvode plasiraju u hotelske lance i ugostiteljske objekte. U HoReCa kanalu rade po principu: “Vi kreirate svoj proizvod – mi proizvodimo!”.

U proizvodnji se vode željama i potrebama kupaca pa tako u ponudi imaju proizvode s manjim ili većim udjelom margarina, soli ili šećera.

Prethodni članakHrvatski proizvodi na azijskom tržištu
Sljedeći članakSlovenski seljaci siju šećernu repu za Viro