Mars nastavlja s dobrotvornom akcijom “Pomozimo da njihove posude ne bubu prazne”

WADZa svaku kupnju Mars proizvoda iz programa Pedigree® i Whiskas® u razdoblju od 1. do 11. listopada kompanija Mars će zajedno sa svojim poslovnim partnerima donirati hranu za napuštene pse i mačke udrugama za napuštene kućne ljubimce u Hrvatskoj

Povodom Svjetskog dana životinja koji se obilježava 4. listopada, kompanija Mars organizirat će dobrotvornu akciju pod nazivom “Pomozimo da njihove posude ne budu prazne”.

Za svaku kupnju Mars proizvoda iz programa Pedigree® i Whiskas® u razdoblju od 1. do 11. listopada 2015. godine, kompanija Mars će zajedno sa svojim poslovnim partnerima donirati hranu za napuštene pse i mačke određenim udrugama za napuštene kućne ljubimce u Hrvatskoj u vrijednosti od 10% od ostvarene neto financijske prodaje u tom razdoblju po veleprodajnoj cijeni artikala.

Svakodnevno smo svjedoci sve većeg broja napuštenih životinja koji lutaju ulicama. One s malo više sreće dospiju u jednu od udruga za napuštene kućne ljubimce gdje počinje njihova borba za pronalaskom novog vlasnika koji će im pružiti ljubav, zaštitu i njegu. Ponekad taj proces traje svega nekoliko dana, ali se isto tako zna odužiti na nekoliko mjeseci pa čak i godina.

Za to vrijeme udruge za napuštene kućne ljubimce se susreću s mnogobrojnim problemima – od nedostatka prostora za adekvatan smještaj životinja do manjka sredstava za hranu, lijekove i druge potrepštine prijeko potrebne za četveronožne ljubimce. Upravo zbog toga, kompanija Mars odlučila je dio svojih prihoda izdvojiti za pomoć napuštenih životinja i osigurati im kvalitetnu prehranu za vrijeme boravka u prihvatilištu.

Povod dobrotvornoj akciji je Međunarodni dan zaštite životinja koji je prvi put je obilježen 1931. godine tijekom konvencije ekologa u Firenci s ciljem upozorenja na položaj ugroženih životinja.
Danas je izrastao u događanje posvećeno cijelome životinjskom svijetu te se slavi diljem svijeta. Udruge za zaštitu životinja globalno obilježavaju ovaj dan kako bi povećale svijest o problemima životinja te potakli ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema ovim živim bićima. Misija Međunarodnog dana životinja je slaviti odnos između ljudi i životinja te ukazati na značaj koji životinje imaju u našim životima, a 4. listopada izabran je za proslavu budući da se na ovaj dan slavi Sveti Franjo Asiški, zaštitnik životinja.

Partneri kompaniji Mars na ovom projektu su: Konzum, Plodine, Tommy, dm, Spar, Müller, Kozmo, Billa, Metro, Lonia, Pemo, Studenac, Jadranka, Ktc i Krk. U navedenim prodavaonicama bit će dostupni Mars proizvodi iz programa Pedigree® i Whiskas® čijom kupnjom potpomažete dobrotvornu akciju “Pomozimo da njihove posude ne budu prazne!”

Prethodni članakTDR ima novog predsjednika Uprave
Sljedeći članakMicrosoft konferencija: Upravljanje softverskom imovinom