Mars pomaže azilima za napuštene pse i mačke

Za svaku kupnju Mars proizvoda iz programa Pedigree i Whiskas u razdoblju od 1. do 14. listopada tvrtka Mars će zajedno sa svojim poslovnim partnerima donirati hranu za napuštene pse i mačke azilima u Hrvatskoj

Povodom Svjetskog dana životinja koji se obilježava 4. listopada, tvrtka Mars organizirat će dobrotvornu akciju pod nazivom “Pomozimo da njihove posude za hranu ne ostanu prazne”.

Za svaku kupnju Mars proizvoda iz programa Pedigree i Whiskas u razdoblju od 1. do 14. listopada 2013. godine, tvrtka Mars će zajedno sa svojim poslovnim partnerima donirati hranu za napuštene pse i mačke određenim azilima u Hrvatskoj u vrijednosti od 10% od ostvarene neto financijske prodaje u tom razdoblju po veleprodajnoj cijeni artikala.

Za vrijeme trajanja akcije na službenim Facebook stranicama Pedigree Hrvatska i Whiskas Hrvatska redovito će biti predstavljane životinje iz azila u Hrvatskoj.

Svakodnevno smo svjedoci sve većeg broja napuštenih životinja koji lutaju ulicama. One s malo više sreće dospiju u jedan od azila za životinje gdje počinje njihova borba za pronalaskom novog vlasnika koji će im pružiti ljubav, zaštitu i njegu.

Ponekad taj proces traje svega nekoliko dana, ali se isto tako zna odužiti na nekoliko mjeseci pa čak i godina. Za to vrijeme azili se susreću s mnogobrojnim problemima – od nedostatka prostora za adekvatan smještaj životinja do manjka sredstava za hranu, lijekove i druge potrepštine prijeko potrebne za četveronožne ljubimce.

Upravo zbog toga, tvrtka Mars odlučila je dio svojih prihoda izdvojiti za pomoć napuštenih životinja i osigurati im kvalitetnu prehranu za vrijeme boravka u azilu, ističu iz te tvrtke.

Povod dobrotvornoj akciji je Međunarodni dan zaštite životinja koji je prvi put je obilježen 1931. godine tijekom konvencije ekologa u Firenci s ciljem upozorenja na položaj ugroženih životinja.

Danas je izrastao u događanje posvećeno cijelome životinjskom svijetu te se slavi diljem svijeta. Udruge za zaštitu životinja globalno obilježavaju ovaj dan kako bi povećale svijest o problemima životinja te potakli ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema ovim živim bićima.

Misija Međunarodnog dana životinja je slaviti odnos između ljudi i životinja te ukazati na značaj koji životinje imaju u našim životima, a 4. listopada izabran je za proslavu budući da se na ovaj dan slavi Sveti Franjo Asiški, zaštitnik životinja.

Partneri tvrtki Mars na ovom projektu su: Mercator, Getro, Plodine, Billa, Spar, Metro, Konzum, Lonia, Ktc, Pet centar, dm, Müller, Kozmo, Diona, K.R. Vili (Zoo Vili), CRO-BRODOKOMERC, CRO-PEMO CBA, CRO-RIBOLA-ULTRA, CRO-TOMMY, CRO-TRGOCENTAR ZABOK ULTRA, CRO-TRGOVINA KRK ULTRA i CRO-JADRANKA ULTRA.

U navedenim prodavaonicama bit će dostupni Mars proizvodi iz programa Pedigree i Whiskas čijom kupnjom potpomažete dobrotvornu akciju “Pomozimo da njihove posude za hranu ne ostanu prazne“.

Prethodni članakBadel 1862 protiv krivotvorenja
Sljedeći članakPokazna berba u vinogradima Feravina