MasterCard lansira MasterPass In-App plaćanja za sigurnu kupovinu preko mobilnih aplikacija

Plaćanja uz MasterPass tehnologiju koja se obavljaju preko uređaja omogućavaju potrošačima da kupuju jednostavno, brzo i sigurno

MasterCard je danas na Mobile World Congressu predstavio MasterPass in-app plaćanja koja potrošačima omogućavaju obavljanje sigurnih plaćanja iz mobilnih aplikacija. Uz MasterPass in-app plaćanje više nema potrebe  za čuvanjem povjerljivih podataka o platnoj kartici u brojnim mobilnim aplikacijama, a iskustvo plaćanja je brzo i jednostavno.

Pružatelji aplikacija Forbes Digital Commerce, Fat Zebra, NoQ, Starbucks Australia i Shaw Theatres Singapore među prvima su koji će udružiti funkcionalnosti svojih aplikacija za in-app kupovinu s MasterPass platformom.

Potrošači kupuju i plaćaju na način koji najviše odgovara njihovim potrebama i životnom stilu i to rade sa svakog uređaja koji posjeduju. Oni traže digitalne “prečice” koje pružaju brzinu, jednostavnost i sjajno iskustvo. Uz MasterPass, to može biti jednostavno prislanjanje, klik ili dodir na blagajni, kod kuće ili u pokretu, a sada i direktno iz aplikacije.

Istraživanje koje je provela agencija ABI Research pokazalo je da će ukupni prihodi od mobilnih aplikacija, uključujući i od in-app kupovina, dostići 46 milijardi dolara do 2016. godine, što je pet puta više u odnosu na prihod od 8,5 milijardi dolara iz 2011. godine.

U okolnostima u kojima prosječni korisnik pametnih uređaja u svijetu ima 26 aplikacija instaliranih na svom uređaju, potrošači čuvaju podatke o platnim karticama i druge povjerljive informacije kod brojnih pružatelja aplikacija kako bi mogli otvoriti račune i obaviti kupnju.

MasterPass in-app plaćanja dodaju nove funkcionalnosti digitalnom servisu MasterPass koji trenutačno funkcionira unutar pretraživača i proširuje ga u okruženje za mobilne aplikacije, a potrošačima pružaju sigurnu direktnu vezu s njihovom bankom.

Aplikacije koje u sebi imaju ugrađenu MasterPass platformu omogućavaju potrošačima da obave kupovinu samo jednim klikom ili dodirom na svom omiljenom povezanom uređaju bez napuštanja aplikacije. Optimizirani proces plaćanja čini da iskustvo kupovine teče glatko, dok je istovremeno podržano najvišim razinama sigurnosti i šifriranja.

“Sretni smo što ćemo našim potrošačima ponuditi MasterPass platformu kao inovativno rješenje za digitalno plaćanje. To se u potpunosti poklapa s našom filozofijom da in-app trgovinu učinimo što je moguće više jednostavnom i efikasnom”, rekao je Robert Tibbs, predsjednik upravnog odbora i generalni direktor kompanije Forbes Digital Commerce.

“MasterPass In-app plaćanja predstavljaju najnoviju ponudu kompanije MasterCard koja se bavi specifičnim potrebama digitalnog okruženja. Mi stvaramo sjajna iskustva za potrošače preko svih kanala i svih uređaja i omogućavamo trgovcima da dođu do novih potrošača na načine koji nisu bili mogući u svijetu prije digitalizacije”, rekao je Ed McLaughlin, direktor sektora za platne tehnologije u razvoju u kompaniji MasterCard.

“Mi također razvijamo okruženje kako bismo sva plaćanja koja koriste MasterPass platformu učinili podjednako sigurnim ili još sigurnijim u odnosu na bilo koje plaćanje karticama danas, čime osiguravamo da potrošači imaju koristi od najviših mogućih razina sigurnosti”, dodao je McLaughlin.

MasterPass In-app plaćanja bit će dostupna programerima i trgovcima početkom drugog kvartala ove godine. Ova usluga zahtijeva brzu i glatku integraciju sličnu procesu za online trgovce koji je već uspješno implementiran kod više od 30.000 trgovaca koji prihvaćaju MasterPass u Australiji, Kanadi, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

PROMO

Prethodni članakDobitnica Müllerove nagradne igre preuzela ključeve automobila
Sljedeći članakProximity Zagreb investira u upravljanje sadržajem