Međunarodna konferencija “Osnaživanje žena u gospodarstvu”

Konferencija o osnaživanju žena u poduzetništvu održat će se u Zagrebu i Londonu, a tijekom konferencije bit će prezentirani programi podrške koji su dostupni ženama poduzetnicama na državnoj razini te će se raspravljati o ulozi žena u upravnim i nadzornim odborima tvrtki.

Londonska središnjica Europske banke za obnovu i razvoj i Hrvatska udruga poslodavaca organiziraju međunarodnu konferenciju “Osnaživanje žena u gospodarstvu” koja će se održati 5. ožujka 2015. u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu.

Domaćini zagrebačke konferencije bit će Betsy Nelson, potpredsjednica EBRD-a, Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, i Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Cilj konferencije je osnažiti položaja žena u gospodarstvu kroz iznošenje prijedloga konkretnih rješenja kojima bi se stvorilo poticajno okruženje za razvoj poduzetništva po uzoru na dobre primjere iz Hrvatske, Velike Britanije, Austrije i susjednih zemalja.

Mnogobrojni međunarodni primjeri pokazali su da snažnije uključivanje žena u poduzetništvo doprinosi većoj zaposlenosti i oživljavanju gospodarskog rasta.

Tijekom konferencije bit će prezentirani programi podrške koji su dostupni ženama poduzetnicama na državnoj razini te će se raspravljati o ulozi žena u upravnim i nadzornim odborima tvrtki.

Na konferenciji će sudjelovati neki od najuglednijih predstavnika hrvatskog i međunarodnog poslovnog svijeta.

Uz domaćine i Gordana Marasa, ministra poduzetništva i obrta, na konferenciji će sudjelovati: Malin Holmberg, glavna izvršna direktorica, Tele2 d.o.o., Melanie Seier Larsen, ravnateljica The Boston Consulting Group, predsjednica sekcije žena menadžera u Udruzi menadžera Slovenije; Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Hrvatske i član Nadzornog odbora Mercator d.d., Michael Müller, predsjednik Uprave, Raiffeisen Bank Austria d.d., Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za strategijske poslovne grupe i marketing, Agrokor d.d., Mladen Pejković, stariji izvršni direktor za poslovno planiranje, strategiju i IT Atlantic Grupe.

Svoja iskustva iznijet će i poduzetnice – vlasnice tvrtki Almagea, Biovitalis i Iwash Uwash.

Međunarodna konferencija organizira se u povodu Dana žena te će dan kasnije biti održana i u londonskoj središnjici EBRD-a. Britanskim će se uzvanicima tako prenositi izjave hrvatskih poduzetnica s konferencije u Zagrebu, dok će se zagrebačkim sudionicima tijekom konferencije putem video izjave obratiti predsjednik EBRD-a Sir Suma Chakrabarti.

Prethodni članakAnita Letica imenovana generalnom direktoricom društva Philip Morris Zagreb
Sljedeći članakIvan Galović i Mario Baburić novi stariji potpredsjednici Podravke