Melbi i Amelio – brendovi meda tvrtke VM 2

vm-2-med-largeTvrtka VM 2 u ponudi ima širok asortiman domaćeg meda koji otkupljuju izravno od pčelara i pakiraju u svom proizvodnom pogonu u Oroslavju pod brendom “Melbi”.

Najpopularniji je cvjetni med, koji čini oko 70 posto ukupne prodaje, a najpopularnija pakiranja su staklenke od 900 grama. Brend “Melbi”može se pronaći kod većine velikih maloprodajnih lanaca, a njihovi najveći kupci su Metro, Konzum, Spar, Plodine, Getro, Kaufland, Ultra gros i većina kupaca u NTL grupaciji.

VM 2 je jedna od vodećih tvrtki u segmentu meda u Hrvatskoj s udjelom na tržištu od oko 25 do 30 posto. “Zbog izuzetno slabe godine što se tiče pčelinje paše na najprodavanijoj kategoriji (cvjetni i bagrem), koje su 20 posto od normalne razine, cijene u maloprodaji su rasle i još nisu konačne. Očekujemo da će prosječne maloprodajne cijene meda biti u razini 70 do 100 kuna za 900 grama staklenku, što su rekordne razine”, kažu u tvrtki VM 2.

Zbog nestašice domaćega cvjetnog meda za otkup od proizvođača VM 2 je pokrenuo uvoz kineskog meda. Med je uvezen preko Europske unije, a prije uvoza prošao je sve Unijine analize.

“Uvozni med miješamo s domaćim medom kako bismo dobili što kvalitetniju mješavinu cvjetnog meda, a za tu novu mješavinu cvjetnog meda razvili smo i novi brend “Amelio” koji ovih dana kreće na tržište pakirano u staklenkama od 450 i 900 grama te u PVC vrećici od 15 grama. Svojom redovitom cijenom on će biti znatno prihvatljiviji od cijene drugih medova na policama”, najavljuju iz VM 2.

Prethodni članakRS: Kruh skuplji za deset pfeninga
Sljedeći članakOtvoren prvi Getro market u Zagrebu