Mercator otvorio 22 Getro marketa

otvorenje_-getro-market-pozega-largeOtvorenjem 22 Getro marketa na području Slavonije Mercator je ušao u segment kvartovskih trgovina

Trgovački lanac Mercator Hrvatska pokrenuo je na 22 prodajne lokacije u desetak slavonskih gradova prodajni format Getro market. Riječ je o malom formatu trgovina koje će nuditi asortiman s više od 5000 proizvoda među kojima će artikli trgovačke marke Getroa biti povoljniji od 10 do 50 posto u odnosu na ostalu ponudu, priopćeno je danas it tog trgovačkog lanca.

Projekt je svečano pokrenut danas otkrivanjem reklame »GETRO market« u Požegi, a osim u tom gradu dućani se nalaze još u Slavonskom Brodu, Našicama, Okučanima, Novoj Gradiški, Davoru, Pleternici, Starom Petrovom Selu, Sibinju i Rataru.

Slavonska regija prva je faza projekta u kojoj su se rebrendirale 22 trgovine nekadašnjeg Presoflexa, dok će se početkom 2011. Getro market lansirati na još 20 lokacija u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ističu iz Mercatora.

otvorenje-getro-market_hrvoje-storga_ivan-colak-largeGetro market jedan je od odgovora na recesiju i usmjeren je prvenstveno na potrošače srednje i niže kupovne moći, kazao je predsjednik Uprave Mercatora-H, Hrvoje Štorga.

On je dodao kako je u novom prodajnom formatu asortiman redefiniran te nudi povoljnije cijene, a kroz tridesetak linija trgovačke marke Getro potrošači dobivaju najnižu cijenu artikla na tom području. “Krajnji je cilj postići da Getro market bude baza za razvoj tzv. „tailor made“ pristupa potrošaču i kupovine u lokalnim trgovinama”, zaključio je Štorga.

Tomislav Bagić, direktor maloprodaje Mercatora, istaknuo je kako će se i kroz novi prodajni format nastaviti s pružanjem potpore za razvoj lokalne proizvodnje te pritom naveo primjer požeškog proizvođača kave koji kvalitetom parira poznatim brandovima, a cjenovno je barem 30% jeftiniji zbog minimalnih ulaganja u marketing ili specijalnih, ekskluzivnijih pakiranja.

Prethodni članakBerlakovich: Suradnja Hrvatske i Austrije bit će još intenzivnija
Sljedeći članakAtlantic Grupa formalno preuzela Drogu Kolinsku