Kvartalna bruto dobit Mercatora porasla 36,5 posto

Bruto dobit slovenskog trgovačkog lanca u većinskom vlasništvu Agrokora iznosila je 25,8 milijuna eura.

Trgovački lanac Mercator povećao je u prvom tromjesečju ove godine prihod od prodaje za 1,3 posto u odnosu na prvi lanjski kvartal, dok mu je bruto dobit (EBITDA) iznosila 25,8 milijuna eura, 36,5 posto više nego u istom razdoblju 2017, objavila je u utorak slovenska kompanija u većinskom vlasništvu Agrokora.

Krajem prošlog mjeseca Mercator je objavio da je lani, po prvi put od 2011. godine, povećao čisti prihod od maloprodaje koji je porastao za 2,5 posto, na 1,6 milijardi eura. Unatoč tome, kompanija je za prošlu godinu prijavila gubitak od 184,4 milijuna eura zbog ispravka vrijednosti svojih nekretnina, odnosno jednokratnog smanjenja njihove procijenjene vrijednosti.

Direktor Mercatora Tomislav Čizmić izjavio je da poslovni rezultat koji znatno nadmašuje lanjski, odražava novu poslovnu strategiju.

“Uveli smo nov koncept trgovina, nastavljamo s njihovom obnovom i jačamo konkurentnost usluga, a prilagodili smo i prodajni asortiman, u prvom redu ponudom svježih i lokalnih proizvoda za kojima je najveća potražnja, naveo je Čizmić u priopćenju za javnost.

Osim toga, dodao je, Mercator i u ovoj godini uredno ispunjava sve obveze prema bankama i poslovnim partnerima. Usredotočenost Grupe Mercator ostaje na osnovnoj djelatnosti poslovanja, pri čemu je ključni cilj nastavak poboljšanja profitabilnosti. (Hina)

Prethodni članakSve je spremno za jubilarnu 25. Vinistru
Sljedeći članakLidl širi ponudu namirnica za osviještenu prehranu