Merkur osigurao sindicirani zajam od 35 milijuna eura

merkur-sjediste-midiNadzorni odbor slovenskog Merkura na sjednici u srijedu potvrdio je sklapanje ugovora s 11 banka o sindiciranom kreditu koji će tom trgovačkom lancu omogućiti nastavak normalnog poslovanja.

Merkur će tako zaprimiti kredit od 35 milijuna eura koji će u cijelosti iskoristiti za nabavu proizvoda uoči blagdanske potrošačke sezone, piše portal Dnevnik.si.

Navedeni zajam dio je plana financijskog restrukturiranja slovenske kompanije koja je snažno prisutna i na hrvatskom tržištu. Ipak, banke nisu Merkuru odobrile njegov prvotni zahtjev za zajmom od 40 milijuna eura.

Podsjetimo, polovicom rujna Uprava Merkura je izvijestila da je tvrtka insolventna. Prema pisanju Dela, Merkur sve teže podmiruje obveze prema dobavljačima kojima je dužan između 30 i 40 milijuna eura.

Neki dobavljači su zbog toga prekinuli isporuke tom trgovačkom lancu. Kako piše Delo, situacija se dodatno pogoršala u zadnja tri mjeseca. Inače, Merkur u Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Makedoniji zapošljava više od 4.500 radnika. (pd)

Prethodni članakU Arena Centru više od milijun posjetitelja
Sljedeći članakNovi proizvodi s oznakama „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“