Mesna industrija Braća Pivac ulazi u vlasništvo Celjskih mesnina

Ulaskom u Celjske mesnine MI Braća Pivac nastavlja s jačanjem svoje pozicije i prisutnosti u regiji, istaknuli su iz tvrtke navodeći kako preuzimaju one segmente poslovanja Celjskih mesnina u kojima su obje kompanije usklađene

Mesna industrija (MI) Braća Pivac potpisala je ugovor kojim ulazi u vlasnički udio Celjskih mesnina, pri čemu se upravljačka struktura ne mijenja, odnosno Izidor Krivec ostaje na poziciji predsjednika uprave, izvijestili su iz Pivca.

U priopćenju se ne navodi vrijednost transakcije.

Ulaskom u Celjske mesnine MI Braća Pivac nastavlja s jačanjem svoje pozicije i prisutnosti u regiji, istaknuli su iz tvrtke navodeći kako preuzimaju one segmente poslovanja Celjskih mesnina u kojima su obje kompanije usklađene. To su poduzeća Celjske mesnine z’dežele, s pogonima za proizvodnju i preradu mesa te proizvodnju trajnih i polutrajnih proizvoda, potom Pršutarna S’ Krasa te Celjske mesnine Storitve, koja se bave istom djelatnošću, a zapošljavaju osobe s invaliditetom.

Segment proizvodnje vina i pjenušaca Radgonske gorice, koje obuhvaćaju državno poljoprivredno zemljište, kako se navodi, nisu predmet interesa niti preuzimanja Mesne industrije Braća Pivac.

Neven Pivac, predsjednik Uprave MI Braća Pivac

Stjecanje većinskog udjela u CM Investu, u čijem su stopostotnom vlasništvu Celjske mesnine, podložno je prethodnom odobrenju nadležnih tijela.

Predsjednik Uprave MI Braća Pivac – Neven Pivac, istaknuo je zadovoljstvo novim značajnim tržišnim iskorakom.

“Prepoznali smo Celjske mesnine kao vrijednu kompaniju s velikim potencijalom, a osim jačanja likvidnosti tvrtke, ulaskom u vlasničku strukturu fokusirat ćemo se na stvaranje uvjeta za njen daljnji razvoj kroz investicije i sveukupno unaprjeđenje poslovanja”, istaknuo je. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNa ženskoj retail konferenciji učimo od žena koje su transformirale tržište
Sljedeći članakAleš Gorenc iz Barcaffèa osvojio zlatni L.A.G.S. lončić