Meso – Njuškalo popusti: Tražena kategorija

Svježe meso po akcijskoj cijeni traženije je od mesnih prerađevina na akciji, a budući da prehrana i dalje odnosi golem dio budžeta hrvatskih kućanstava, meso je čak treći po redu pojam koji kupci pretražuju na Njuškalo popustima, a smjestilo se odmah iza pojmova “mlijeko” i “tenisice”.

Meso i mesne prerađevine među najčešćim su proizvodima koje kupci u Hrvatskoj planiraju kupiti po akcijskoj cijeni pa se u tjednim i sezonalnim kataloškim akcijama trgovačkih lanaca posebna pažnja pridaje upravo ovim namirnicama. Tijekom ožujka je, slijedom toga, primijećen rast broja akcija na meso i mesne prerađevine, a usporedno s time rastao je i interes kupaca za ove proizvode.

Kad je riječ o brendovima i trgovačkim robnim markama unutar kategorija mesa i mesnih prerađevina, akcijske su cijene najčešće istaknute na hrvatskim brendovima prerađivačke industrije kao što su Gavrilović, PIK, Cekin, Podravka i Vindija.

Česte akcijske cijene na određene proizvode iz ovog segmenta imaju i Perutnina Ptuj, PPK, K plus, Piko i Argeta.

CIJENE 25 POSTO NIŽE
Tako se u tjednima uoči Uskrsa, a osobito u zadnjim danima pred ovaj najveći kršćanski blagdan, očekuje još veći udio mesa i mesnih prerađevina po akcijskim cijenama, a najveći dio njih odnosi se na popuste od 25 posto na redovnu cijenu proizvoda.

Općenito, kupci su najviše skloni kupovanju mesa i mesnih prerađevina upravo u tjednima pred veće blagdane ili praznike, iako je potražnja za ovom kategorijom uvijek stabilna pa je udio akcija značajan u odnosu na ostale akcijske cijene u svakom dijelu godine. U prosjeku, a prema podacima o akcijskim cijenama iz prethodne godine (2018.), mjesečno se u prodaji nađe više od 1.050 proizvoda po akcijskim cijenama iz segmenta proizvoda “meso i mesne prerađevine”.

Kada je riječ o vrijednosti popusta, raspon akcijskih cijena u kategoriji mesa i mesnih prerađevina kreće se od samo 4 posto do nekolicine artikala koji su u posebnoj ponudi, u kojoj se nerijetko radi i o robi pred istekom roka korištenja, sniženi i više od 60 posto.

NAJTRAŽENIJA SVINJETINA
Govoreći o konkretnim mesnim proizvodima koje potrošači imaju namjeru kupiti, odnosno koje najčešće stavljaju na listu za kupnju unutar Njuškalo popusta, posebno se ističu svinjski but bez kosti, svinjska lopatica bez kosti i svinjski vrat s kosti kad je riječ o svježem mesu, dok od mesnih prerađevina kupci najviše traže šunku za pizzu, šunkaricu i šunku u ovitku.

Osim vrlo tražene svinjetine, kupci će se na akcijskoj cijeni nerijetko odlučiti i za pureće mljeveno meso, miješano mljeveno meso, pureći batak, mladu janjetinu te svježe pile i svježu patku. Općenito, svježe meso po akcijskoj cijeni traženije je od mesnih prerađevina na akciji, a budući da prehrana i dalje odnosi golem dio budžeta hrvatskih kućanstava, meso je čak treći po redu pojam koji kupci pretražuju na Njuškalo popustima, a smjestilo se odmah iza pojmova “mlijeko” i “tenisice”.

Prethodni članakPrijevoznicima sporno ograničavanje prometa od Šenkovca do Murskog Središća
Sljedeći članakPevec: Lanjska dobit u zadržanu dobit i za stjecanje vlastitih dionica