Meteor Grupa donirala 20.000 kuna Caritasovoj Kući mladih

Voditeljica Kuće za mlade, Danijela Petković, i ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Jelena Lončar, zahvalile su na donaciji uz pomoć koje će se ubrzati proces uređenja prostora i useljenje novih studenata

Uoči Božićnih blagdana Badel1862 i Meteor Grupa – Labud donirale su 20.000 kuna Caritasovoj Kući mladih ‘Da život imaju’ u kojoj svoj smještaj pronalaze mladi bez adekvatne roditeljske skrbi te studenti slabijeg imovinskog stanja koji nisu stekli pravo na studenski dom.

Gradnja Kuće za mlade je kroz donacije i vlastita sredstva Zagrebačke nadbiskupije bila relativno brzo realizirana i otvorena prije zadanog roka, u listopadu 2018. godine. Prizemlje je u potpunosti uređeno, a dva kata imaju uređene sobe te kuhinje s glavnim elementima, no nedostaju oni sitniji, kao i primjerice televizija i trosjed u dnevnom boravku, a što će se kupiti od doniranih sredstava naših tvrtki, izvijestili su iz Meteor Grupe.

Voditeljica Kuće za mlade, Danijela Petković, i ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Jelena Lončar, zahvalile su na donaciji uz pomoć koje će se ubrzati proces uređenja prostora i useljenje novih studenata. Zahvalnica je uručena Milici Damjanović, direktorici marketinga Meteor Grupe – Labud.

Trenutačno je u Kući mladih u zagrebačkoj Selskoj ulici smješteno tek nekoliko studenata, a s obzirom na to da je otvorenje bilo u listopadu, kada su upisi i smještaj studenata već bili realizirani. Inače će u njoj smještaj moći naći 31 mlada osoba.

Svake godine institucionalnu skrb i udomiteljske obitelji napušta oko 200 mladih, a za koje su upravo institucije koje će im pružiti smještaj i nakon navršene 18. godine jako važne. Osim smještaja, Kuća za mlade ima na raspolaganju i stručne službe za psihosocijalnu podršku, savjetovanje u usavršavanju, dodatnoj prekvalifikaciji, edukacijama. Ali za razliku od domova svoje dnevne obveze i poslove samostalno organiziraju.

Svaka potpora za mlade koji se nakon napuštenog boravka u domovima trebaju tek snaći u životu je dobro došla, pa smo stoga vrlo sretni da smo i kroz našu donaciju mogli dijelom pomoći mladima koji će dio svog života provesti u Kući mladih, zaključuje se u priopćenju Meteor Grupe.

Prethodni članakJoš tjedan dana do konferencije “The Art of Feminine Leadership”
Sljedeći članakTvrtke Sixt rent a car i Siemens obnavljaju suradnju