MHP namjerava u Perutninu Ptuj uložiti 200 milijuna eura

To obuhvaća podizanje kvalitete opreme i tehnologije na razinu najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi u cilju unaprijeđenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost, naglašavaju u MHP-u

Predstavnici ukrajinske kompanije MHP održali su sastanak s predstavnicima slovenskih medija, a razgovaralo se uglavnom o akviziciji tvrtke Perutnina Ptuj i poslovnim planovima. Naglasak sastanka bio je na razvoju poslovanja i budućim koristima za Perutninu Ptuj kroz opsežan plan investicija u narednih pet godina, ukoliko se proces akvizicije uspješno okonča.

“Naš plan je uložiti otprilike 200 milijuna eura u proizvodnju u narednih pet godina, kako bismo dostigli najviše europske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i široj regiji dobijaju najkvalitetnije proizvode. To obuhvaća podizanje kvalitete opreme i tehnologije na razinu najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi u cilju unaprijeđenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost”, izjavio je dr. John C. Rich, predsjednik Upravnog odbora MHP-a

“Ovo je jedna od najznačajnijih strateških investicija MHP-a zbog čega smatramo da je to važna prekretnica i uvjereni smo da će nam omogućiti povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine na kojima već poslujemo, a da će istovremeno otvoriti vrata novih poslovnih prilika”, dodao je Rich naglasivši kako je cilj MHP-a ojačati odnos sa svima koji su pomogli izgradnji brenda i kompanije Perutnine Ptuj, uključujući menadžment, zaposlenike, uzgajivače i dobavljače u regiji.

“Do sada smo dobili odobrenja od komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a očekujemo slične rezultate i na ostalim tržištima u regiji; očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen”, zaključio je Rich.

MHP je nedavno je od Slovenske industrije čelika (Sij) kupio većinski vlasnički udjel u Perutnini Ptuj, no za okončanje posla još čeka odobrenja komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u zemljama gdje Perutnina posluje.

Perutnina Ptuj je prošle godine ostvarila 166 milijuna eura prihoda i 7,8 milijuna eura dobiti. Perutnina u svom vlasništvu u Hrvatskoj ima Pipo Čakovec.

Prethodni članakHeineken povećao prodaju piva u trećem tromjesečju
Sljedeći članakMarko Gross – Magdis