Uprava Mercatora podupire ulazak Mid Europa Partnersa u vlasničku strukturu

mercator-trgovacki-centar-ftdUprava Mercatora je ocijenila da je potencijalna prodaja 10-75 postotnog udjela u vlasništvu Nove Ljubljanske banke (NLB) međunarodnom financijskom fondu Mid Europa Partnersu u interesu kompanije, jer bi pripomogla stabilizaciji vlasničke strukture.

Kako je Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca objavila na internetskim stranicama Ljubljanske burze, iz NLB-a su Mercatoru poslali zahtjev da ocjene bi li navedena transakcija bila u njihovom interesu.

Iz Mercatora su odgovorili da će s Mid Europa Partnersom održati pregovore o prodaji udjela, no samo u zakonski dopuštenim okvirima te će štititi interese drugih dioničara i neće kršiti njihova prava. Iz Mercatora također ističu da će prekinuti proces prodaje dionica ako se ustanovi da ta transakcija neće biti u interesu kompanije.

NLB i fond Mid Europa Partners su 21. rujna potpisali sporazum o početku ekskluzivnih pregovora o prodaji 10,75-postotnog udjela u Mercatoru. Ipak, najveća slovenska banka se potpisom ugovora nije obvezala sklopiti kupoprodajni sporazum.

Inače, Mid Europa Partners djeluje na tržištima srednje i istočne Europe i upravlja sredstvima u visini od 3,2 milijarde eura. Isti je fond vlasnik više kompanija u regiji, između ostalog dva poduzeća u Sloveniji, Telemacha i Total TV-a. (pd)

Prethodni članakUtjecaj Interneta na turizam tema Web strategije
Sljedeći članakGap vratio stari logo nakon snažnih kritika